Bugun...


Fransa'da Başörtülü Adaya Çirkin Tehdit
Fransa'da Emmanuel Macron'un siyasi partisi Le Republique En Marche (LREM)'in başkanı Stanislas Guerini, bir kampanya afişinde başörtülü olarak poz veren partinin Montpellier adayı Sara Zemmahi'yi, posteri kaldırmaması halinde desteklerini çekmekle tehdit etti.

facebook-paylas
Tarih: 12-05-2021 14:26
Fransa'da Başörtülü Adaya Çirkin Tehdit

M.VEFA YÜREKLİ

Fransa'da Müslümanlara yönelik saygısızlıklara bir yenisi eklendi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un siyasi partisi LREM'in Müslüman adayı Sara Zemmahi, 20 ve 27 Haziran'daki seçim çalışmaları kapsamında 3 meslektaşı ile poz vererek "Farklı ama sizin için birlikte" sloganıyla bir afış çalışması yayınladı. Macron'un en büyük rakibi aşırı sağcı lider Marine Le Pen'in partisinden bir milletvekili, Zemmahi'nin bu çalışmasını sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşarak, "sizin ayrılıkçılıkla mücadeleniz bu mu" sözleriyle Müslüman adayı hedef haline getirdi. LREM parti başkanı Stanislas Guerini ise olayla ilgili  "Bir kampanya belgesinde gösterişli dini semboller takmak LREM'in değerleriyle uyumlu değildir." dedi ve "Ya bu adaylar fotoğraflarını değiştirecek ya da LREM desteğini çekecek." tehdidini savurdu.


HÜKÜMET SÖZCÜSÜNDEN ÜLTİMATOMA DESTEK

Hükümet sözcüsü Gabriel Attal, salı günü France Inter radyosundan yaptığı konuşmada, Guerini'nin çıkışını desteklediğini açıkladı. Attal "hukuken hiçbir şey bir seçimde ayakta duran birinin dini bir sembol, bu durumda başörtüsünü göstermesini engellemez. Ancak bir partinin dini inançlarını sergilemeyen adaylara sahip olmak istemesi siyasi bir seçimdir ve anlaşılabilir." dedi.  Öte yandan geçtiğimiz günlerde Müslümanları hedef alan 'Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler' adlı yasa tasarısına , okul gezilerinde öğrencilere refakat eden annelerin ve 18 yaşından küçük kız çocuklarının kamuya açık alanlarda başörtüsü takmasını, havuzlarda tesettür mayosu giyilmesini yasaklayan maddeler eklenmişti.

Yazan: M.Vefa Yürekli




Kaynak: Yeni Şafak



YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
YUKARI