Bugun...


Fransa'da İslam karşıtlığı yeniden hortladı
Fransa'nın Vatandaş İşlerinden Sorumlu Bakan Marlene Schiappa, Avrupa Birliği Komisyonun eşitlikten sorumlu üyesi Helena Dalli'nin, Avrupa Müslüman Gençlik ve Öğrenci Organizasyonları Forumunun temsilcileriyle görüşmesine tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 22-11-2021 21:13
Fransa'da İslam karşıtlığı yeniden hortladı

Schiappa, Europe 1 radyosunda yaptığı açıklamada, Fransa'nın AB İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune ile Dalli'ye bu görüşmenin nedenlerini sorma kararı aldıklarını söyledi.

İSLAMCILIK SUÇLAMASI

FEMYSO'nun sosyal medyada Fransa ve Fransız kültürü hakkında "agresif" ve "suçlayıcı" söylemlerde bulunduğunu öne süren Schiappa, FEMYSO'yu "İslamcı" olmakla suçladı.

Schiappa, ülkesinin "Cumhuriyetin" düşmanlarıyla ve "İslamcılarla" mücadele ettiğini ve onlara maddi yardımda bulunmadıklarını ifade ederek, Avrupa'yı aynısını yapmaya çağırdı.

Dalli, 18 Kasım'da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, FEMYSO'nun temsilcileriyle yaptığı görüşmede Avrupa'da genç Müslümanların durumu, ayrımcılık ve nefretle ilgili yaşanan sorunların ele alındığını belirtmişti.

Avrupalıları etkileyen ayrımcılığın her türlüsünü sorgulamaları gerektiğini ifade eden Dalli, görüşmeye ilişkin fotoğraf da paylaşmıştı.




Kaynak: Anadolu Ajansı



YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
YUKARI