Bugun...


Prof.Dr.Ömer Özyılmaz’la röportaj çekimi gerçekleştirildi
Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Derneği’nin yürüttüğü Yaşam Becerileri Gençlik Rehberi belgeselinin röportaj çekimleri devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 13-10-2021 16:51
Prof.Dr.Ömer Özyılmaz’la röportaj çekimi gerçekleştirildi

Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Derneği, başkanı Mustafa Yürekli’nin koordinasyonunda, gençlerin sosyalleşmelerine rehberlik eden ortaokul ve liselerdeki okul rehberlik öğretmenlerine destek olmak amacıyla Yaşam Becerileri Gençlik Rehberi belgesel projesini hazırlamaktadır.

Yaşam Becerileri Gençlik Rehberi projesi, Gençlik Projeleri Destek Programı (2020 -1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.

Proje koordinatörü Mustafa Yürekli, projenin sanat yönetmeni, iç mimar, tasarımcı Vera Yürekli ve çekim ekibiyle, Aydın Üniversitesi'nde , Prof.Dr.Ömer Özyılmaz'la röportaj çekimini gerçekleştirdi.

Usta belgeselci Mustafa Yürekli, basın açıklamasında, belgesel için eğitim bilimleri uzmanı Prof.Dr.Ömer Özyılmaz'la konuştuğunu söyledi. Belgeselde gençlerin meselelerine, psikoloji,eğitim psikolojisi, sosyal psikoloji,sosoyoloji, eğitim sosyolojisi gibi sosyal bilimlerin tespit ve çözümlerini esas aldıklarını anlattı.

Mimar Vera Yürekli, sanat yönetmeni olduğu belgeselin çekimlerine ilişkin 'Çok heyecan verici. İçerik müthiş, gençliğin sorunları sosyal bilimlerin devreye girmesiyle çözüme kavuşuyor. Sonucu ben de merakla bekliyorum.' dedi.

 

YAŞAM BECERİLERİ GENÇLİK REHBERİ

Yaşam becerileri, bireylerin gelişim sürecinde varlıklarını etkin bir şekilde devam ettirebilmeleri için sahip olmaları gereken yeterliliklerdir.

Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Derneği’nin hazırladığı Yaşam Becerileri Gençlik Rehberi projesinde; ortaokul ve lise öğrencisi gençlerin; 1.Etkin iletişim becerileri; 2.Geleceği planlayabilme; 3.Hak ve sorumlulukları bilme; 4.Çatışma çözme; 5.Stresle baş edebilme; 6.Bilişim araçlarını nesnel değerlendirebilme yeterliliklerini kazandırma amaçlanmıştır:

Öğrenmeyi öğrenme, eleştirel düşünme, problem çözme, hayır diyebilme, karar verme, hedef belirleme ve başarma, bütçe planlama, zamanı ve kaynakları etkili kullanma, değerlerini oluşturma ve sahip çıkma, etkili iletişim, dinleme, empati, ikna etme, öz-değerlendirme, özgüven, özyönetim, toplumun bir parçası olma duygusunu geliştirme, kendini tehlikelerden koruma ve yaşamı güvenli sürdürme, güvenilir olma, şiddetle mücadele, önyargıdan kaçınma, öfke ve düş kırıklığı ile başa çıkma (stres yönetimi) ve çatışma yönetimi, medya araçlarını nesnel biçimde değerlendirme becerileri eğitimine yardımcı olacaktır .

Uzman akademisyenlerin katkıda bulunacağı on iki belgesel film ve hazırlanacak kitap, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların rehberlik ve sınıf rehberlik öğretmenlerine tanıtım organizasyonuyla verilecektir.

Kaynak: https://eyupsultansosyalbilimlerdernegi.org/yasam-becerileri-genclik-rehberi-projesi/

PROF.DR.ÖMER ÖZYILMAZ:

Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, 1952 yılında Erzurum'da dünyaya gelmiştir. Ömer Özyılmaz'ın  akademisyen, yönetici, siyasetçi ve yazar kimliği bulunmaktadır. Prof. Dr. Ömer Özyılmaz 20 ve 22. dönem Erzurum Milletvekilliği göervini üstlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyesidir.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
YUKARI