Bugun...


Uluslararası Cengiz Aytmatov Issyk-Kul Forumu haziranda..
Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbaev, 7 Nisan'da Ömer Erdoğan'ı kabul etti.

facebook-paylas
Tarih: 11-04-2021 12:24
Uluslararası Cengiz Aytmatov Issyk-Kul Forumu haziranda..

Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı basın servisinin açıklamasına göre  Bakan Ruslan Kazakbaev ile yazar Ömer Erdoğan'ın görüşmesinde Cengiz Aytmatov'un adını taşıyan Uluslararası Issyk-Kul Forumu çerçevesinde 8-10 Haziran 2021'de Türkiye Cumhuriyeti'nde planlanan faaliyetlerin ele alındığı bildirildi.

Ömer Erdoğan, Aitmatov adını taşıyan Uluslararası Issyk-Kul Forumu'nun Ankara'da yapılması için Türkiye’de yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin düzenleyeceği Uluslararası Cengiz Aytmatov Issyk-Kul Forumu’na 20'den fazla ülkeden bilim adamı, yazar ve sanatçı katılacak..

Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Kazakbaev, Uluslararası Issyk-Kul Forumunu düzenlediği için Türkiye’ye teşekkür etti. Ayrıca forumun daha da genişletilmesinin ve üçüncü ülkelerin de forum düzenlemesinin önemini vurguladı.

Ömer Erdoğan da, Kırgız tarafının Uluslararası Issyk-Kul Forumu'na en üst düzeyde katılm yapasını istedi. Ayrıca Türkiye’nin Aitmatov'un dünya edebiyatındaki yerini tanıtmak ve insanlığı eserleriyle buluşturmak için Uluslararası Issyk-Kul Forumu'nun yaygınlaştırmak istediğini ifade etti.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
YUKARI