Bugun...
ABD VE AVRUPA IŞİD’LE TÜRKİYE'Yİ BAĞLAYIP PKK’YI SİLAHLANDIRIYOR


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 16-10-2015 20:40

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara-Washington hattında son günlerde bir kez daha ipleri geren terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye silah yardımını sürdüreceklerini açıkladı. Bakanlık Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin kaygılarını anladıklarını ve Türk yetkililer ile bu konudaki görüşmeleri sürdüreceklerini kaydederek “ABD ve 60'ın üzerindeki koalisyon ülkesinin odaklandığı meselenin IŞİD ile mücadele olduğunu hatırlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. IŞİD'e karşı Suriye'de etkili bir şekilde mücadele eden bu grupları uygun bir biçimde desteklemeyi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “PYD'ye verilen silahların yarın PKK'nın eline geçerek Türkiye'ye karşı kullanılmayacağının garantisini kimse veremez.” ifadelerini kullanarak ABD'nin silah yardımına tepki göstermişti. ABD Ankara Büyükelçisi John Bass da Dışişleri Bakanlığı'na çağırılarak kendisine Ankara'nın konuyla ilgili rahatsızlıkları iletilmişti.

Beyaz Saray, TSK'nın Suriye'de IŞİD'e ait bir aracı vurduğunu açıkladı. Türkiye’deki askeri yetkililer ise IŞİD'e ait aracın Amerika'ya ait Predatör tarafından vurulduğunu bildirdi. Daha sonra sözkonusu insansız hava aracının İncirlik'ten kalktığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Suriye'de IŞİD'e ait belirlenen hedefler ABD ve Türkiye'nin yaptığı hava operasyonunda başarıyla vuruldu. Ancak bu sırada IŞİD'e ait bir araç, çatışma bölgesinden kaçmaya çalıştı. Bu araca müdahale Türk savaş uçakları tarafından değil, Amerika Birleşik Devletleri'ne ait silahlı bir Predatör tarafından yapıldı. Böylece ABD ve Türkiye'nin ortak operasyonlara başladığı dünyaya duyurulmuş oldu.

AK Parti hükümetinin Suriye’ye dönük ABD vesayetindeki politikaları gelinen noktada iflas etmiş görünüyor. ABD, Türkiye’yi sımsıkı kavramış durumda, bir yandan IŞİD operasyonlarına zorluyor, öbür yandan da IŞİD’e karşı kullandığı PKK’ya desteğine de razı olmasını istiyor. ABD’nin IŞİD örtüsü altında PKK desteğine Türkiye’nin güçlü bir itirazı hala gözükmüyor.

Türkiye, çağdaş Roma olan BM’de çözüm aradıkça daha kötü durumlara düşebilir. Türkiye için tek kurtuluş yolu, İslam birliğini gerçekleştirmektir. İslam birliği, bütün bir İslam ülkesinden ve Suriye’den ABD ve Rusya başta olmak üzere bütün Batılı güçleri rahatlıkla kovabilir. İslam birliğinin oluşturacağı askeri pakt, hem İslam ülkesini düşmanlardan temizleyecek, hem de güvenlİk, düzen ve barış getirecektir.

 



Bu yazı 1625 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI