Bugun...
ANAYASA BİNDİĞİMİZ DALI KESMEMELİ


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 28-01-2016 21:18

Nasreddin Hoca, köy meydanındaki koca çınar ağacının üzerine çıkmış. Elindeki balta ile bindiği dalı kesmeye başlamış. Görenler “Aman Hocam, bindiğin dalı kesiyorsun, düşeceksin!” diye bas bas bağırmışlar. Hoca kesmeye devam ederek “Bu dalı kesenin yere düşeceğini hepiniz akıl ettiniz de, ben size yıllardır ahiretin dalı olan dünyanızı keserseniz cehenneme düşersiniz diyorum, neden hâlâ akıl edemiyorsunuz!!!...” demiş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç yüz sivil toplum kuruluşundan oluşan Yeni Anayasa Platformu’nun düzenlediği  "Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte" başlıklı toplantıda  “Bugüne kadar var olan tüm anayasalar ithaldir.” diyerek darbeler gibi anayasaların da dış kaynaklı olduğunu dile getirdi. “İthal ürünlerle yönetildik.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzimat’tan beri ithal anayasalarla kurulan rejimlerin dünya güçlerinin dayatması olduğundan yönetim sorunu çıkardığına gönderme yaparken, milletin sözünün geçmez hale gelişine de vurgu yaptı. “Şimdi biz yerliye dönmeliyiz. “ diyerek, milli bir anayasa gereğinin de altını çizdi. Ülkenin bağımsızlığı için atılması gereken adımlardan biri de milli bir anayasa hazırlanmasıdır.

Osmanlı’dan beri milletin bindiği dalı kesme amacıyla hazırlanan anayasaların oluşturduğu düzenlerde, millet-i hakime, sözü geçmeyen bir cemaat haline getiriliyor. Bu yüzden “Mevcut anayasa hala 1960 ve 1980 darbelerinin ruhunu taşıyan, millete karşı güvensizliğin bir metnidir.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasaların, ülkede işbirlikçi Batıcılara üstünlük sağladığını,  “Biz yeni anayasa dedikçe birileri bundan ciddi anlamda rahatsız oluyor. Yani mevcut anayasadan memnunlar.” diyerek, düzenin devamında çıkarı olan dünya güçlerinin maşalarına işaret ediyor.

Milletin bindiği dal olan anayasayı sık sık kesenler, milletimiz için dünyayı cehenneme dönüştürüyorlar.

Dünyayı, millet için cehenneme çeviren anayasalar ise, dünya güçlerine ve işbirlikçilere cennet haline getiriyor.

Türkiye’nin yeniden dünyayı ahiretin dalı haline getirecek bir anayasaya ihtiyacı var.



Bu yazı 1828 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI