Bugun...
DİKTATÖRE DİKTATÖR DEMEZLER


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 27-05-2016 00:01

ABD’nin yanı başındaki Küba’da Fidel Castro, bir ömür, hasta yatağında bile diktatörlükle yönetti. Sağlık durumu tamamen bozulunca, yönetimi, kardeşi Raul Castro’ya devretti, halen o yönetiyor.

Küba’daki uzatmalı diktatörlük için dünyadan bir tık bile çıkmıyor. Küba’da orta çağdaki saltanatçılık gibi devlet aile mülkü haline getirilmiş ama dünyada sorun yapan yok. SSCB dağıldıktan sonra bile komünist Küba, hiçbir zaman ABD’ye kafa tutmaktan geri adım atmadı. Fidel Castro, ağız dalaşını sürdürdü; “Isıracak it, dişini göstermez!” Türk atasözünü doğruladı. Sonunda Başkan Obama Küba’yı ziyaret ettiğinde aşağılandı, birtakım garip davranışlarla küçük düşürüldü. Çünkü Castro ailesi Yahudi’ydi ve Obama bu kadarına katlanmalıydı.

Kuzey Kore Lideri tıfıl oğlan Kim Jong-Un da fantezilerle, saçmalıklarla ülkeyi keyfi yönetİyor. Kim Jong-Un, dünya medyasında ve kamuoyunda yalnızca magazin konusu yapılıyor; aklına estikçe insanların canına kıyması bile alay ve eğlenme konusu yapılıyorlar.

Hafız Esat ile oğul Beşşar Esat, Suriye’yi yarım asırdır katliamlar yaparak yönetmekte. Baba Hafız Esat küresel güçten daima destek aldı. Suriye halkı yok edilip ülke taş devrine döndürüldüğü halde bu destek sürmektedir.

Eskiden, eyalet derlerdi. Şimdi ulus devlet diyorlar. Osmanlı, eyaletlerine vali atardı. BM her ulus devleti serbest bırakmış, becerip başa geçenin kral, devletbaşkanı, cunta lideri ya da cumhurbaşkanı olup olmaması umurunda değil. Emperyalizim, heryerde kurduğu mekanizmaların çalışıp çalışmadığına bakıyor; başa geçenin statüsünü ve yaptıklarıni değil, bağlı olup olmayışına, kontrol edilip edilemeyeşine bakıyor.

BM’deki beş küresel güç ve yerli uzantıları, işbirlikçi aydın, ana akım medya, sistem içinde kalan, itaat eden bir ülkenin yönetimi, ister eli kanlı bir dikta, ister baskıcı bir monarşi, ister güdümlü bir demokrasi olsun, asla sorun yapmaz! Kuklaları olan diktatörlerin yaptığı saçmalık ve keyfi uygulamaları, sadece magazin konusu yaparlar.

Asla ciddi, etkili eleştiriler yöneltmezler gayri meşru yönetimlere, sistem içinde kaldığı ve boyun eğdiği sürece.



Bu yazı 2881 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI