Bugun...
Fransızlara Fransız Kaldık


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 17-11-2015 00:25

Devlet adamlarımızın G 20 zirvesi nedeni ile belirlediği politikalar doğrultusunda medyanın ölçülü bir biçimde Paris saldırısına yer vermesi anlaşılabilir bir durumdur.

Ne var ki medya bütün yayın akışını bir kenara bırakıp yirmidört saat konuyu gündemde ilk sırada tutarak saldırının esasına ilişkin hiç bir şey söylememesi, doğru analiz yapmaması, sağlam bilgiye dayalı doğru düşünceleri dile getirmemesi ibretlik bir durumdur. Türkiye’deki bütün medya organlarının Fransız medyasıyla Paris saldırısına duyarlılık yarışına girmesi anlaşılır bir durum değildir. Medyamızın Batı karşısındaki bu ezik tavrını anlamakta güçlük çekiyorum.

İstanbullu gençlerden oluşan İBB Gençlik Meclisi, 3000 gönüllüsü ile katıldığı İstanbul Maratonu’nda, Fransız ve Türk Bayrakları açarak, teröre karşı tepki gösterdi. İki bayrağı birlikte açarak, Fransa’nın yanında olduğunu, tüm “dünya gençleri olarak masum insanların ölmesinden duydukları derin üzüntüyü” belirttiler. Dünya gençleri ne demek? Paris saldırısına, İstanbul’un bir ilçesinde gerçekleşmiş gibi tepki göstererek Türkiye’yi Batının bir parçası gören Batıcı gençlik olduklarını mı ifade etmiş oluyorlar?

Paris saldırısının ardından uçaklarını Rakka'ya doğru havalandıran Fransa, IŞİD yerine hastaneyi vurdu, onlarca sivil öldü. Fransa’nın rastgele atılan bombalarla hastane ve sivilleri vurması üzerinde neden hiç durulmuyor? Fransa’nın PKK terör örgütüne ve İslam aleminde peydahlandırdıkları diğer terör örgütlerine verdiği destek niçin gündeme gelmiyor? PKK’nın Almanya, Fransa ve diğer Batılı devletlerin bankalarındaki paraları, bu ülkelerin sözkonusu terör örgütleriyle karanlık ilişkilerine niçin değinilmiyor? İstanbullu gençler, İstanbul köprüsünde yürüyüş yapıp Filistin ve Türk Bayrakları açarak, Irak ve Türk Bayrağı açarak, Suriye ve Türk bayrağı açarak uluslararası teröre karşı niçin tepki göstermedi bugüne kadar?

Öncelikle hemen belirteyim ki Paris saldırısında hayatlarını kaybedenlere üzülmemek, saldırıyı lanetlememek insanlık dışıdır. Fakat terörün artık uluslararası ilişkilerde, özellikle Batılı devletler tarafından kullanılan bir enstrüman haline geldiği de bir gerçek.

Dünya güçlerinin terör kavramından anladıklarıyla bizim anladığımız aynı değil, bunu bile fark edemedik hala.. 

Türkçede konuşulan konu hakkında her hangi bir fikri olmadığından kişinin bir ortamda kendini yabancı hissetme durumunu karşılayan “Fransız kalmak..” diye bir deyim vardır. Dünya güçleri, Paris saldırısı sonrasında Fransızlara Fransız kalışımıza, ezikliğimize gülüyor olmalı.

Haber 7

 



Bu yazı 1600 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI