Bugun...
İKİ BAYRAM ARASINDA DARBE YAPILAMAZ


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 11-09-2016 22:11

Bir köy, Nasreddin Hoca’yla üç ay imamlık yapmak üzere anlaşmış; “Bize vakit namazlarını, teravihleri kıldır. Vaaz et” demişler, ramazanda, ramazan bayramında ve kurban bayramında yapacağı göreve karşılık hocaya iki öküz vermeyi önermişler. Hoca da kabul etmiş.

Nasreddin Hoca, vakit namazlarını kıldırmanın yanı sıra ramazan ayı boyunca uygun saatlerde ders, teravihlerden önce vaazlar vermiş, sohbetler etmiş. Cemaate bir şeyler verebilmek için çırpınmış durmuş. Ramazan bayramını kıldırmış.. Köylü memnunmuş.

Derken vakit gelip çatmış, Nasreddin Hoca son görevini de yapmış, kurban bayramı namazını kıldırmış.

Artık kendi köyüne dönecek olan Nasreddin Hoca, cemaatle vedalaşmış.

Hoca, köylünün durumunu tabi biliyormuş. Bir kaç ay görev yapmış ama köyde değişen bir şey yokmuş, eski hamam, eski tas. Hatta vaadettikleri iki öküz yerine  sadece bir öküz vermişler Hoca’ya.

Hoca, evine dönmüş. Yeni öküzü ahıra bağlamış..

Nasreddin Hoca’nın köye döndüğünü fark eden bir komşusu  ziyaretine gelmiş, “Hoş geldin Hocam! Nerelerdeydin, neler yaptın?'' deyince;

Nasreddin Hoca “Antika bir köydeydim. Eski çağlardan kalma gizli bir hazine, koca bir ahır dolusu öküz buldum.” demiş.

15 Temmuz başarısız darbe girişimi, Ramazan Bayramı'ndan bir kaç gün sonra gerçekleşti.

Ramazan'dan yeni çıkmıştık. Bir ay boyunca oruç tutuldu, beş vakit namazla birlikte teravihler kılındı. Kur'an hatimleri indirildi. Zekatlar, sadakalar verildi. Ramazan ayı, muhteşem oruçlarıyla metafizik bir mevsim olarak toplumu aile aile onardı. Bu ayın kalbi olan Kur'an-ı Kerim, toplumun her bir ferdini diriltti..

Ne var ki muhteşem ramazan gelip geçti ama ülkede nasipsizler de vardı.. Nasreddin Hoca'nın tabiriyle ''koca bir ahır dolusu öküz'' de vardı kimi yerlerde.

15 Temmuz başarısız darbe girişimi, sözkonusu nasipsizleri ortaya çıkardı. İki asırdır milleti baskı altında tutan, ezen ve sömüren hile rejimi ve köle düzeni sürsün isteyenler bir darbe girişiminde daha bulundular.

İki bayram arası gerçekleşen bu 15 Temmuz başarısız darbe girişimi, Türkiye'de birşeylerin değiştiğini gösterdi.. Halk meydanlara akıp darbeyi önledi çünkü.

Tarih kayıtlarına geçti ki bu ülkede iki bayram arasında darbe yapılamaz artık..

Bugün, Kurban Bayramı'nı yaralı ama daha güçlü bir Türkiye olarak kutlayabiliyorsak geçtiğimiz ramazan ayının hidayeti, feyzi ve bereketi sayesindedir.

Dilerim 2016'nın Kurban Bayramı da milletimize hidayet, sıhhat, bereket ve selamet getirsin.

Kurban Bayramı, İslam milletine kurtuluş kapılarını açsın, hakikat medeniyetini ihya fırsatı versin ve iki cihan saadetine eriştirsin.

 

Haber 7



Bu yazı 3449 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI