Bugun...
KURAN'DA 15 TEMMUZ


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 31-07-2016 11:02

15 Temmuz  darbe girişimine ilişkin ayetler birden önüme çıktı..

Oysa aradan bir haftayı aşkın süre geçmiş olmasına rağmen, 15 Temmuz 2016 darbe girişimine dair bilgilerimiz, düşüncelerimiz ve duygularımız olup bitenin mantıklı bir açıklamasını yapabilmek için hâlâ çok yetersizdi. 

15 Temmuz  Cuma gecesi ve sonrasındaki günlerde korku krallık sürüyordu. Cumhurbaşkanı milleti açıkça meydanlara çıkıp vatan ve devlete sahip çıkmaya çağırınca herkes korktu. Devletin yıkılması sözkonusuydu. Türkiye'nin Suriye olmasından korkuldu..

O gece açlıktan korkuldu, marketlere saldırıldı..Servetlerini, makamlarını, işlerini, düzenlerini, geçimlerini kaybetmekten korktu insanlar.. Darbeler, musibetlerdir. Darbeler, büyük beladır, büyük imtahandır.

İtiraf etmeliyim ki tanık olduğum önceki darbelerde olmayan bir şey oldu, 15 Temmuz'un hala şokundayken Kur'an- Kerim, yol gösterici ayetlerini, bana sundu.  Şimdi bu ilahi bağışın hayret, heyecan ve sevincini yaşıyorum. İşte bu 15 Temmuz 2016 darbe girişimiyle gündemime giren, anlamı bana açılan, üzerinde düşündükçe derinleşen ayetleri siz okuyucularımla paylaşmak istiyorum:

'' Allah yolunda öldürülenlere 'Ölüler!' demeyiniz. Onlar diridir. Ne var ki siz bilincine varamıyorsunuz..

Andolsun ki biz sizi korkuyla, açlıkla ve kayıplarla, evet servetten, candan ve kazançtan kayıplarla sınayacağız.. Bu ölüm, açlık, kayıp tehlikelerine ve yol açtığı zorluklara karşı sabır gösterenleri iyi haberle müjdele.

O sabreden Müslümanlar, başlarına bir musibet geldiği zaman 'Biz zaten Allah'ınız, Allah'a aidiz, Allah'ın kullarıyız, O'nun için yaşıyoruz, O’na teslim olmak ve sonunda O'na kavuşmak için yaratıldık.. Zaten O’na dönmekteyiz.' derler. 

İşte Rableri katından mağfiret ve rahmet onlaradır. Sırat-ı Müstakim'e ulaştırılanlar da onlardır.'' (Bakara Suresi; Ayet: 155, 156, 157.)

Hakikat budur ki Allaha aidiz, vatan, millet, medeniyet ve devletin sahibi Allah'tır. Biz İslam milletiyiz, asırlardır Hakikat Nöbeti'ndeyiz.. Al bayrağı gönlümüze dikip her gün beş kez camilere koşuyoruz. Allah devleti elinizden aldı mı zillete düşeriz.

Vatana ve devlete sahip çıkmak, Allah'ın emrine girerek İlahi İrade'yi milli irade haline getirmekle, ilay-ı kelimetullahla olur, medeniyet-i hamidiyeyi kurmakla, hakikat medeniyetini inşaa etmekle olur.

Batı ile kader birliği yapmak, İslam medeniyetinden çıkıp Hıristiyan dünyasının emrine girmek, İslam alemine sırtını dönmek büyük bir aldanıştır, büyük bir gaflettir. Son bir asırda Batıcılık devletimizi oyuncak haline getirdi, her geçen gün vatanımızı koruma kudretini yitiriyoruz..

Cehalet, inançsızlık, kafa karışıklığı, tereddüt, ahlaksızlık, adaletsizlik, adam kayırma, serveti katlama ve isyanla ne vatan korunur ne de devlet.. Hakikat nöbetini terk edenlerin hiç bir şeyi kalmaz..

İğne batırılınca, uyuyan uyanır, ölü hiç bir tepki vermez. Darbe musibetine göstereceğimiz tepki çok önemli, öteki tarafımıza dönüp aymazlığa devam edersek uyanmış olmayız.. Ana meseleyi gündemine alıp Allah'a doğru koşmayanlar ölüdür. Diriliş için önce uyanış gerekiyor.

Yaşasın İslam milleti! Kahrolsun Batı! Kahrolsun Batı dalkavukları! Kahrolsun uşaklar, işbirlikçiler..

Darbeye hayır! Devrime, evrime hayır! Islahata hayır! Yaşasın diriliş! 



Bu yazı 3096 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI