Bugun...
MEDYA, TERÖR VE SEÇİM..


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 13-10-2015 00:22

7 Haziran seçimi nasıl Suruç katliamıyla yönlendirilidyse, 1 Kasım seçimi da Ankara’daki terör saldırısıyla yönlendiriliyor. İlginç olan bütün bu ülkeyi sarsan olaylarda iç ve dış medya koro halinde yayın yapıyor, benzer yaklaşımlarda bulunuyor, neredeyse aynı manşetleri atıyorlar.

Ankara’daki korkunç terör saldırısını fırsat bilip kara propaganda yapmaya çalışan iç ve dış odakların eylemlerinin sonu gelmiyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  AK Parti hükümeti hakkında uzun süredir karalama kampanyası niteliğindeki seri haberler adeta üretiliyor.

Dünya medyasında Türkiye’ye ilişkin kara propagandanın başını çeken Washington Post (WP) gazetesi dün de manipülatif yayınına devam etti. Ankara’daki menfur saldırıya ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Altınok ve emniyet güçlerini karalayan sözlere yer verildi. Haberden çok, yorumdu yayınlanan metinler. Ekonomi dünyasında güçlü bir ağırlığı olan gazete, dün internet sitesinden manşetine taşıdığı haberde “Türkiye’deki ölümcül patlama kötüleşen istikrarsızlığa işaret ediyor” diyerek sadece karalama kampanyası değil, piyasaları da manipüle etmeye çalıştı. 

Dünya medyasıyla hizaya giren Türkiye’deki ana akım medya da sonuçlarını düşünmeden sorumsuzca hükümete karşı kara propagandaya katıldı. Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, "Biz Ortadoğu'ya girmeye çalışırken, bir baktık ki Ortadoğu içimize giriyor. Başkentimizde cenaze namazı kılıyor." diyerek hükümeti eleştirmekle kalmadı Türkiye’nin İslam dünyasına dönük açılımlarını hedef aldı. Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar da vakit kaybetmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, "Şahsi iktidarı için meydanı ataşa verenlere karşı bu yangını söndürelim." ifadelerini kullandı.

Dünya iletişim ağında ve ülke basınında Ankara’daki patlamaya ilişkin haberlere bakınca uluslararası güçlerin büyük bir komplosuyla karşı karşıya olduğumuz hemen anlaşılıyor. 

Türkiye, Gezi olaylarından beri periyodik olarak üst üste komplolarla karşılaşıyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  AK Parti hükümeti hakkında kara propaganda yürütülüyor . 



Bu yazı 1607 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI