Bugun...
OBAMA'NIN MÜSLÜMANLARLA YEDİ SAVAŞI..


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 21-09-2015 18:42

Gelen gideni aratırmış, Amerikan Başkanları için de geçerli bu söz. Obama oğul Bush’u arattı..

Amerika'nın eski Başkanı oğul Bush'un, İslam ülkesinin Irak'a ve Afganistan bölgelerinde başlattığı savaşlar, ekonomisine 5 trilyon dolardan fazla yük getirmişti.

Dolayısıyla Başkan Obama, Amerika'nın zaten kriz yaşayan ekonomisine yeni yükler yüklememe sözü vererek seçmenin desteğini aldı.

Obama, Beyaz Saray’a 2009 yılının başında girdi; dış politikasını, oğul Bush'un İslam topraklarında başlattığı savaşları sonlandırma şeklinde açıklamıştı. Obama küresel politikalarında zora ve askeri müdahale gibi yöntemlere baş vurmama sözü veriyordu. Sadece Amerika'nın milli güvenliği açıkça, doğrudan, ani ve yakın bir felaket ile tehdit edildiği takdirde askeri seçeneği kullanacaktı. 

 

Ne var ki Obama, İslam ülkesinin yedi köşesinde, Suriye, Irak, Pakistan, Yemen, Libya, Somali ve Afganistan'da, yeni tarzla yedi savaş başlattı.

Amerika'nın İslam ülkesindeki şirret ve uğursuz varlığının, şimdiye kadar İslam milletine ve sözkonusu yedi bölgenin halklarına savunma ve güvenlik bedellerini arttırmak, tecavüz, yıkım ve bağımlılıktan başka hiç bir getirisi olmadı. Oysa Obama, Amerika Başkanı olduktan sonra, Kahire ve İstanbul'da, eski Başkan oğul Bush'un savaş mirasını eleştirmiş, Amerika'nın Müslümanlara yönelik politikalarının değişmesinden dem vurmuştu.

Obama, İslam milletine verdiği bu sözleri hiç bir zaman hayata geçirmedi.



Bu yazı 1513 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI