Bugun...
SİLAH SATIŞLARI, DARBE VE TERÖR


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 05-08-2016 22:25

Şu anda dünya aydınları, yeryüzünün çeşitli bölgelerinde yaşanan kanlı çatışmalara son verilmesi üzerinde ateşli bir tartışmayı yürütüyor. Dün el Kaide, bugün IŞİD üzerinden İslamofobik bir söylem ekseninde çatışmaların önlenmesi için herkesin birleşmesi gerektiği konuşuluyor.

İlginçtir ki bu mücadeleye hackerlar bile katılmışlar.. Görünen o ki, uluslararası terör grupları, sadece “Kalaşnikof”larla silahlanmamış, uçak uçuruyor ve modern elektronik araçları bile kullanabiliyorlar.

Durumun böylesine karmaşık hale gelmesinin nedenleri arasında ideolojik, ekonomik, siyasi, sosyal, psikolojik ve askeri pek çok nedeni saymak mümkündür. Bun burada özellikle silah satışı süreçlerini de dikkate almayı öneriyorum.   

Teröristlerin ellerinde bulunan silahları hiç kuşkusuz birileri satıyor. Terörün uluslararası silah pazarlama stratejisi olduğu bir gerçek.  Silah üreticileri, her geçen gün bu kanlı süreçte karlarını katlıyorlar.

Devletler oyununun gözlerden ırak, kapalı kapılar ardında yürütülen boyutuna dikkat çekmek isterim: Uzmanların izleyebildiği ama kitlelerden gizlenen bir oyun sürdürülüyor:

Bir yandan kanlı terör örgütlerine imkan yaratılıyor, diğer yandan ise güya onlara karşı mücadele yapılıyor.

Her iki durumda da, silah satışlarından kazananların yüzü gülüyor. Arada masum insanlar, özellikle  Müslümanlar hayatlarını kaybediyorlar, ülkeleri kör döğüşe yuvarlanıyor ve kan gölüne dönüşüyor.

15 Temmuz 2016 darbe girişimi başarılı olsaydı, Türkiye de parçalanma sürecine girecek ve büyük bir kanlı çatışmanın ortasına düşecekti. Terör gibi darbelerin de silah satışlarıyla ilgili boyutu var.

Yaşananların anlamı şu: Türkiye, artık kendi silahlarını yapma sürecine girdiğinden silah üreticilerinin önemli bir büyük pazarı kapanmak üzereydi.. Terörle boğuşan Türkiye'nin silah tüketimi de buyuk olacaktır.

 



Bu yazı 3665 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI