Bugun...
SON ÜÇ ANKARA PATLAMASINDA RUSYA ŞÜPHESİ..


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 14-03-2016 10:56

Başbakan Adnan Menderes, Kıbrıs görüşmeleri için THY'nin SEV uçağı ile Londra'ya uçmaktaydı. THY'nin SEV uçağı, Londra yakınlarında düştü. Kaza sonucunda uçakta bulunan16 kişi öldü, 10 kişi ise uçaktan sağ kurtuldu. Başbakan Menderes, kazadan hiç yara almadan kurtuldu. Menderes çıkartıldıktan 7-8 dakika sonra da uçak infilak etti. Yaralı olarak kurtulanlardan Başbakan Adnan Menderes'in Özel Kalem Müdürü Şefik Fenmen, kaza anını detaylı bir şekilde anlattı: "Uçak düştüğü zaman yerimden fırladım. Başvekil Menderes ve Umumi Katip Melih Esenbel içerdeydiler. Bu sırada uçağın kuyruğu kopmuş ve bir delik açılmıştı. Tekrar içeriye girdim. Menderes ve Melih Esenbeli ayakta ve arkadaşlarına bakar şekilde gördüm. Onlara yardım ederek beraberce dışarıya çıktık. İlerimizde 4 İngiliz duruyordu, bizi derhal arabalarına alarak evlerine götürdüler. Düşüşümüzden 8 dakika sonra uçakta infilak olduğunu sonradan öğrendim." (Milliyet gazetesi, 19.02.1959) Menderes, Londra Antlaşması'nı hastanedeki odasında imzaladı. Kıbrıs harekatını bu anlaşmaya istinaden yapabildik.

Ankara’da son beş ayda üst üste toplam üç büyük terör saldırısı oldu.. 10 Ekim 2015'te düzenlenen ‘Barış Mitingi'ne yönelik gerçekleştirilen saldırıda 109 kişinin, 17 Şubat 2016 tarihinde sivil ve askeri personeli taşıyan servis araçlarına yönelik düzenlenen saldırıda ise 29 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırıları anlamlandırmaya çalışırken hatırladım Menderes’in uçağının düşürülmesini. Terör, ülkemize bir dış müdahaledir. Türkiye ne zaman kımıldamaya kalksa, şehirlerinde bombalar patlar ve cinayetler işlenir. Başkent’te bombaların patlamasının anlamı çok açık.. Ülkenin kalbine hançer saplamak gibi bir şey. Ankara’daki son üç patlamaya dikkatinizi çekerim..

10 Ekim 2015’teki patlamadan iki gün sonra, 12 Ekim 2015'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla “Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları 1. Üçlü Zirve Toplantısı"  Türkmenistan'ın Avaza şehrinde gerçekleştirilecekti. 

18 şubat 2016’daki Merasim sokaktaki patlamadan iki günü sonra gerçekleşecek  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan gezisini, ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Brüksel'e gerçekleştireceği ziyaretleri iptal etti. Ankara saldırısının amacı da bu olmalıydı.

13 Mart 2016, Kızılayda patlama oluyor, 37 kişi hayatını kaybederken, 125 kişi yaralı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu yine gezilerini gözden geçiriyor, kimilerini iptal ediyor.

Türkiyesiz bir dünya isteyenlerle Türkiye’yi savunanların mücadelesi yeni bir aşamaya girmiştir.

Son patlama arkasında Rusya’nın olduğu PKK –PYD işi çıkarsa kim şaşar?

Komşuya şu atasözünü hatırlatmak lazım: "Sırça köşkte oturan koşusunun evine taş atmaz.."



Bu yazı 2907 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI