Bugun...
TÜRKİYE VE İRAN KÖPRÜLERİ YIKABİLİR Mİ?


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 10-02-2016 17:32

İran artık dünyaya Rus penceresinden bakıyor.

İran medyasını takip edenler, Rus uçağını düşürmesinden sonra, İran aydınlarının ve politikacılarının değerlendirmelerinde, Türkiye’nin Suudi Arabistan’la birlikte ABD ve Batı’nın bir “sömürgesi” ya da  “uydusu” olduğu, hatta “DEAŞ’ı desteklediği” iddialarının yer aldığını bilir.  

İslamî Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Üyesi Bagır Hüseyni, halkın Türkiye’ye seyahat etmesinin hükümet tarafından engellemesi gerektiğini söyledi. İran'ın yarı resmi ajansı olan Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Meclis’te konuşan Bagır Huseyni, İranlı turistlerin Türkiye’ye seyahat etmesini eleştirerek, Türkiye'nin çok güvensiz bir ülke olduğunu anlattı. DAEŞ'in Türkiye'de faaliyet yürüttüğünü iddia eden Huseyni, her an her yerde bir bomba patlayabileceği yönünde ifadeler kullandı. Hüseyni İran’daki turizm kuruluşlarının Türkiye turlarını engellemesi gerektiğini savundu. Huseyni, ayrıca İranlıların Türkiye'de harcayacağı paranın DAEŞ'e gittiğini iddia etti.

Bir çılgın politikacının hezeyanları mı bütün bu sözler? Keşke öyle olsaydı.

İlişkileri gittikçe gerilen Türkiye ve İran, dünya güçlerinin arkasına saklanarak aralarındaki köprüleri yıkma boyutuna kadar gelmiş durumda. Bu felaketin yaşanmaması için bir an önce bir şeylerin yapılması gerekir.

İslam birliği hedefinden kopuk ve uzak halkı Müslüman devletleri, dünya güçleri artık kolayca düşman pozisyonuna düşürebiliyor. Çatışmalarla, geri dönüşü zor olan bir sürece girilmiş olacak.



Bu yazı 2231 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI