Bugun...
ÜÇ KUŞAK ÜÇ POLİTİKA


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 11-01-2018 23:39

Yakın tarih, üç kuşağın hikayesidir..

İlk kuşak (1920 -1960), Atatürk, İnönü ve Bayar kuşağıdır; tek parti diktatoryası uyguladılar ve devrim yaptılar..

İkinci kuşak (1961 - 2000), Demirel, Özal, Ecevit, Erbakan ve Türkeş kuşağıdır; devrimlere muhalefetin temellerini yıktılar, asıl problem olan medeniyet krizini unutturdular.

İslam 163. maddeyle yasaktı; meşruiyet tek mesele oldu. Partizanlık, bireycilik, pragmatizm, konformizm ve hedonizm ile toplumu İslam’dan uzaklaştırdılar..

Üçüncü kuşak (2001 ve sonrası), Erdoğan, Gül, Baykal, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli kuşağıdır, küreselleşmeye, Batı'nın dünya devleti - sistemi inşasına çalışmaktadırlar; ülkeyi etnoseküler uluscu söylemle ya da toplumcu söylemle Batı'nın eli altında tutmaktadırlar..

Bahçeli, Kafkasya ve Orta Asya'daki Turan’la, Türk birliği ve bağımsızlık çabalarıyla ne kadar ilgiliyse Erdoğan da İslam alemiyle o kadar ilgilidir. İkisi de İslam coğrafyasında etkinlik bakımından Fethullah Gülen'den geridedir ve o da görevlidir.

Üç kuşağın yönetimlerinin ve politikalarının ortak özelliği ise İslam Birliği'nden uzak durmak..

KISA İSLAMCILIK TARİHİ

1920 - 1960 arası birinci kuşakta, İstiklal Marşı şairi, ilk mecliste Burdur milletvekili olan Mehmet Akif Ersoy ve 1934'te Yozgat milletvekili olan Yahya Kemal Bayatlı, Osmanlı'nın tarih sahnesinden kaldırılıp vatanımızda İslam medeniyetinin yıkılışına tanıklık ettiler; en talihsiz sanatçılardır, Batıyı sevindiren gelişmeler karşısında büyük acı çektiler.

1961'den sonraki kuşaktan olan fakat kurduğu Büyük Doğu Cemiyeti / Fırkasını kapatmak zorunda kalan Necip Fazıl Kısakürek ile şair, yazar, düşünür Sezai Karakoç sosyal ve siyasal gidişata muhalefetin temelinden İslam’ın çıkarılışını engellemek için çırpındılar, temel problemin medeniyet krizi olduğunu anlatmaya çalıştılar..

İttihat Terakki ve birbirlerinin içinden çıkarak çoğalan Batıçı partiler ise Türkiye'yi İngiltere ve ABD'nin güdümünde tutmayı başardılar..

Diriliş görüş ve hareketinin lideri olarak Sezai Karakoç, 1991'den itibaren Diriliş Partisi ve Yüce Diriliş Partisi ile İslam medeniyetini ve İslam Birliği'ni savundu..

 



Bu yazı 4305 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI