Bugun...


YÜKSEL KANAR: Yüce bir dağ çekildi aramızdan
Bir sanat, edebiyat ve aksiyon adamının prototipini ortaya koydu. Yazıları, konuşmaları ve yaşayışıyla İslam dava adamının örnekliğini yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 17-11-2021 21:40
YÜKSEL KANAR: Yüce bir dağ çekildi aramızdan

O, bütün Müslümanlara Yüce Allah’ın bir armağanıydı. Kendisine biçilen 89 yıllık ömrün tamamını, gecesi ve gündüzüyle İslam’ı anlatmak için harcadı. DİRİLİŞ, hakikate adanmış bu davanın, bu katıksız İslâm davasının adıdır. Sırat-ı müstakimden hiç sapmadan izlediği bu yolun müşahhaslaşmış adı HAKİKAT MEDENİYETİ’ydi.
Hep İslam Birliğini savundu. Bütün insanlığı gerçek kurtuluşa ulaştıracak olan İslam’ın kutlu ruhunu insanlara duyurmak için çalıştı. Dünyanın hangi coğrafyasında bir Müslüman varsa, o, oralıydı. Her nefesini Müslümanların problemlerine çözüm bulmaya, onların dünyada sürgün olmaktan kurtularak söz sahibi olmalarının yollarını aramaya adadı, gerçek adaletin, ahlakın, iyiliğin yerleşmesi için harcadı.
Teorik düşüncelerini pratiğe aktarmak niyetiyle YÜCE DİRİLİŞ PARTİSİ’ni kurdu. Bir sanat, edebiyat ve aksiyon adamının prototipini ortaya koydu.
Yazıları, konuşmaları ve yaşayışıyla İslam dava adamının örnekliğini yaptı. Metalaştırılmaya asla izin vermedi. Bırakın televizyonlarda boy göstermeyi, fotoğrafının çekilmesine bile razı olmadı. 48 yıl hep yanında oluğum halde onunla çekilmiş tek fotoğrafım işte budur.
Sezai KARAKOÇ şimdi Yüce Yaratıcının rahmet kolları arasında. En sevgili olan Rabbine kavuştu. Sırtımızı dayadığımız yüce bir dağ aramızdan çekildi, ama bize 60 dolayında kitap ve 200 dolayında konuşmayla büyük bir miras bıraktı bizlere. Şimdi o bayrağı taşıyacak nice DİRİLİŞ ERLERİ var arkada.
Rahmet olsun. Bütün İslam milletinin başı sağolsun.



Kaynak: Ulu Kanal



YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
YUKARI