Bugun...


PROF. DR. NEVZAT TARHAN: Dijital Devrim, Dürtü Bozukluklarını Tetikliyor
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan sostal medya promlemine çözüm çnerisi getirdi.

facebook-paylas
Tarih: 06-11-2022 22:13
PROF. DR. NEVZAT TARHAN: Dijital Devrim, Dürtü Bozukluklarını Tetikliyor

Evlilik olgunluğu olmadan evliliği tavsiye etmiyoruz.

Sosyal medya olgunluğu olmadan da kullanımını önermemeliyiz. Sosyal medya özgürlüğünün yaşı olmalı. Koruyucu ruh sağlığı yaklaşımına göre çocuklar 3 yaşına kadar sosyal medya ile tanışmamalı, 7 yaşına kadar tek başına ekranları kullanmamalı, 14 yaşına kadar da filtreli/ebeveyn kontrolünde kullanmalı.

Çocuklar henüz dürtüleri kullanma becerisi kazanmadıklarından, dürtü kontrol bozuklukları artıyor, bu kişiler hoşuna gideni yapar, gitmeyeni yapmaz, sonunu düşünmeden hareket eder, aklına ilk geleni yapar. Bu da okula silah götürmek gibi suç oranlarını ve şiddet olaylarını artırır.

Dijital devrimin gençlerde yol açacağı en önemli tahribat; yalnızlık, anlamsızlık ve sorumsuzluk. Anlam karmaşası nedeniyle intihar vakaları da artıyor.

Devlet, sosyal medyayı kurallı bir ortam haline getirmeli. Aileler de artık çocuklarla daha çok zaman geçirmeli, dikey değil yatay ilişki kurmalı.

İtaat ve korku odaklı kültürden güven ve ikna odaklı kültüre geçişe ihtiyaç var.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
YUKARI