Bugun...


ÖMER ÖZYILMAZ: Hz.Muhammed Mustafa'nın (a.s.) Dünyaya Teşrifi
Günümüzde insanlığın, bu aşırı karanlık ve zulümat dönemini yaşarken, HZ. MUHAMMED (as) ve KUR’AN-I KERİM ile ihya olmaya/ dirilmeye her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı vardır. Günümüz Müslümanlarının, tebliğ ve cihadı kuşanarak bu görevlerini yerine getirmeleri, insanlığa olan borçlarıdır.

facebook-paylas
Tarih: 18-10-2021 11:00
ÖMER ÖZYILMAZ: Hz.Muhammed Mustafa'nın (a.s.) Dünyaya Teşrifi

Bundan 1450 yıl önce bugün, (Hicri, 571)’de İnsanlık tarihinin en büyük, en etkileyici ve en şerefli doğumu gerçekleşmiş ve Kainatın Efendisi HZ. MUHAMMED MUSTAFA (as) dünyayı teşrif etmiştir. O, dünyaya oeygamber olarak gelmiş, ancak görevine 40 yaşından itibaren başlamıştır. O’nun şan ve şerefle dolu mücadelesiyle insanlık gerçekten karanlıktan aydınlığa çıkmıştır.
 
Bu durum yani insanlığın karanlığa düştüğünde aydınlığa çıkarılması işlemi ve insanlığın sürekli olarak Hz MUHAMMED (as) ve inancımızın temel kitabı KUR’AN-I KERİM ile aydınlık bir dünyada tutulması çabası, mücadelesi kıyamete kadar geçerlidir.
 
Özellikle günümüzde insanlığın bu aşırı karanlık ve zulümat dönemini yaşarken, HZ. MUHAMMED (as) ve KUR’AN-I KERİM ile ihya olmaya/ dirilmeye her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı vardır. Günümüz Müslümanlarının, tebliğ ve cihadı kuşanarak bu görevlerini yerine getirmeleri, insanlığa olan borçlarıdır.
İşte EFENDİMİZ (as)’ın dünyaya gelişini ve geliş gayesini, bir de getirmiş olduğu Kur’an-ı Kerim’i, İnancımızın temel kitabı Kur’an-ı Kerim şöyle anlatıyor:
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم، باسم الله الرحمن
الرحيم؛
يا ايها الناس قد جاءكم الرسول بالحق من ربكم فامنوا خيرا لكم، و ان تكفروا فان لله ما في السموات و الارض، وكان الله عليما حكيما (Nisa Suresi: Ayet, 170
 
﴾170﴿ Ey insanlar! Peygamber rabbinizden size gerçeği getirdi. Şu halde kendi iyiliğinize olarak ona iman edin. Eğer inkâr ederseniz bilin ki göklerde ve yerde ne varsa hepsi Allah’ındır. Allah sınırsız ilim ve hikmet sahibidir.
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم، باسم الله الرحمن الرحيم
يا ايها الناس قد جاءكم برهان من ربكم و انزلنا اليكم نورا مبينا، فا ما الذين امنوا بالله واعتصموا به فسيدخلهم في رحمة منه وفضل ويهديهم اليه صراطا مستقيما
(Nisa Suresi, Ayet: 174-175
 
﴾174﴿ Ey insanlar! Şüphesiz size rabbinizden kesin bir delil geldi ve size apaçık bir nur indirdik.
 
﴾175﴿ Allah’a iman edip O’na sımsıkı sarılanlara gelince, Allah onları, kendinden bir rahmet ve lütuf içine daldıracak ve onları kendine ulaştıran dosdoğru bir yola iletecektir.





YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
YUKARI