Bugun...
DÜNYADA SİYASET İSLAMOFOBİ ÜZERİNDEN YAPILIYOR


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 18-03-2017 22:38

ABD'de Trump'ın başkanlığa gelmesinin en önemli nedenlerinden biri bu İslamofobidir.

Avrupa'da sert radikal, milliyetçi akımların güçlenmesinin sebebi de bu. Hayatında nefes alamayan bir çok Avrupa ülkesi, topraklarındaki göçmeni, kendi hayatını daraltan bir mesele olarak görüyor.

Bunu gören bir milliyetçi akım Avrupa'da bütün siyaset alanını domine etmeye başladı. Doğal olarak da liberal partililer, İşçi Partisi kökenliler, bu tez karşısında hacimlerinin çok ötesinde olmasına rağmen İslamofobiye benzer tezler savunur hale geldiler: Hollanda'da bunu gördük.

Böyle bakıldığında, kontrolden çıkan Türkiye ve bu iktidarın biçilen rolü oynamaması, muhalefetin tepkisiyle yönlendirememe anlamında yeni yüzyılın başında insanımız böyle bir yüz oluşturdu: Bu yüzde İslam milleti var, sayın Cumhurbaşkanımız var, Batıcılık ile İslam gerilimi var, kötü bir şey ama İslam düşmanlığı var.

Avrupa'da İslam karşıtlığı ile siyaset üretenlerin kendi işlerinde gerçek bir İslami korku taşıdıklarını düşünüyorum. Bunu çok aleni bir şekilde yansıtarak kampanya yürütüyorlar. Kendi siyasetlerini bunun üzerinden temellendiriyorlar. Bu da dünyayı bekleyen en önemli tehlikelerden birisi.

Avrupa İslamofobi nedeniyle kendi değerlerini çiğnemekte ve iddiasından vaz geçmektedir. Daha doğrusu tez olduğunu iddia eden Avrupa İslamofobiyle antitez olduğunu kabul etmektedir.

Eğer Avrupa Birliği kendi değerleri üzerinde yoluna devam etmek istiyorsa muhakkak İslamla barışmak zorunda. İslam'ı gerçek manası ile anlamak zorunda.

Türkiye'deki Batıcılar da İslam'ı anlamak zorunda.

İslam insanlığın ufkunu tutmuştur.

 

REFERANDUM VESAYET REJİMİNİ GERİLETECEK

Türkiye yürütme modelini değiştirecek. Türkiye iki sandık koyacak. Birinde yasamayı, birinde yürütmenin başını, yani Cumhurbaşkanını belirlemiş olacak.

Bu iki sandıklı sistem yeni değil: Yerel yönetimlerde zaten uygulanan sistem bu.

Bu sistem uygulanmaya başladığında ne olduğu görülecek. Siyaset hayatında kaygılara yer kalmayacak, daha iyi olacak. Emin adımlarla önünü gören bir ülke olacağız, yürütme açısından..

Türkiye'de referandum vesayet rejimini daha da geriletecek. Medeniyet inşası daha da kolaylaşacak diye umuyorum..

Yasamaya ciddiyet ve verim getirmeyi konuşmaya başlayacağız artık..

Dünya kamuoyunun referanduma bakışı çok ilginç: İslam aleminin Evet Kampanyası'na, dünya güçlerinin de Hayır Kampanyası'na bu kadar aleni şekilde destek vermesi, dünya soğuk savaşının ortasında olduğumuzun göstergeleridir.

Türkiye'nin tarihi rolü gerçek varlığından daha fazla bir anlam ifade eder olmuştur. Türkiye dünya sisteminin kaderini belirleme imkanını ele geçirmiştir: Gücü bozma kabiliyeti ve potansiyelinden gelmektedir.

Türkiye Avrupa'ya yüklenerek yol alabilir. Referandumun getirdiği bu pozisyon kesinlikle iyi değerlendirilmelidir.

Batı'nın ve Batıcıların şimdiye kadar başarılı olmasının nedeni, karşısındaki İslam milletinin parçalanmışlığı ve kararsızlığından başka bir şey değildir.

Onları şaşırtacak, geriletecek ve yenilgiye uğratacak olan şey birlik ve kararlılıktır. İşte Çanakkale Zaferi'nin çağımıza mesajı budur.

 



Bu yazı 5382 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI