Bugun...


İran'dan, İsrail'e saldırı duyurusu! Rusya da resmen harekete geçti
İran, Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluk binasına düzenlenen hava saldırısıyla ilgili BM Güvenlik Konseyini gerekeni yapmamakla suçladı ve İran'ın İsrail'i cezalandıracağını açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 11-04-2024 23:32
İran'dan, İsrail'e saldırı duyurusu! Rusya da resmen harekete geçti

İran'ın BM Daimi Temsilciliği, X sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Paylaşımda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) tepki gösterilerek, İran'ın başta Şam olmak üzere İsrail'in düzenlediği suikastlar nedeniyle İsrail'e saldıracağı açıklandı.

İran'dan, İsrail'e saldırı duyurusu! Rusya da resmen harekete geçtiİran'dan, İsrail'e saldırı duyurusu! Rusya da resmen harekete geçti

'İRAN BU ALÇAK REJİMİ CEZALANDIRMAK ZORUNDA KALMAZDI'

Mesajda, "Eğer BM Güvenlik Konseyi, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik tesisimize yönelik menfur saldırısını kınasa ve sorumluları adalete teslim etseydi, İran bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdı." ifadesi kullanıldı.

'MEŞRU SAVUNMA BİR ZORUNLULUKTUR'

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırıya karşı ülkesinin vereceği muhtemel misillemeye ilişkin ise "İsrail rejiminin uluslararası hukuku, Viyana Sözleşmesi'ni, kişilerin ve diplomatik mekanların dokunulmazlığını tamamen ihlal ettiği durumlarda saldırganın cezalandırılması amacıyla meşru savunma bir zorunluluktur." değerlendirmesinde bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyanİran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan

RUSYA DA İRAN İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia da gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin BM Güvenlik Konseyi'nin bir açıklama yapması için uğraştıklarını bildirdi.

Nebenzia, BM Güvenlik Konseyi açıklamasının "Anglosakson" mevkidaşları tarafından engellendiğini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinİran Cumhurbaşkanı Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde, 7 kişi ölmüştü. Saldırıda 6 Suriye vatandaşı da hayatını kaybetmişti.




Kaynak: Anadolu Ajansı



YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
YUKARI