Bugun...
EL MUDİLL İSMİNDEN EL HADİ İSMİNE SIĞINIYORUZ


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 31-10-2015 23:29

Allah’ın el Hadi ismi fertlerde başka, toplumlarda başka tecelli eder.

Allahu Teala, el Hadi isminin tecellisiyle insana beş duyu vermiş, hafıza vermiş, hayal gücü vermiş, erdem adını verdiğimiz güçlü duygular, öznitelik olabilecek özellikler ve yetenekler vermiş, zeka vermiş, akıl vermiş, irade vermiş, vicdan vermiş, bilinç vermiş.. Ahlak, meslek, zihniyet ve şahsiyet de el Hadi isminin tecellisidir.

Toplumlara da yine el Hadi isminin tecellisiyle din, ilim, sanat, düşünce, icat gücü, üretim gücü, yönetim yeteneği, askerlik, ahlak, hukuk, Kitap, peygamberler, sıddikler, salihler ve şehidler vermiştir. Medeniyet de el Hadi isminin tecellisidir. Medeniyete giden yolun başlangıç noktası Müslüman şahsiyetidir.

İnsanlar, el Hadi isminin tecellisiyle ilim, iman, ibadet ve salih (maruf, iyi) işlerle Sırat-ı Müstakim üzere olurlarsa, güçlü aydınlarla, güçlü ve erdemli iş adamlarıyla ve dirayetli yönetimlerle İslam medeniyeti içinde mutlu yaşama imkanı elde ederler. Okulları, hakikate hizmet eder. Devletleri, emniyet, huzur ve adalet ekseninde gerekeni yapar.

Bir toplum, hakikati unutup uzaklaşmışsa, ızdıraptan ve zilletten kurtulamaz. Çünkü el Hadi isminin karşıtı el Mudill (delalete düşüren) ismidir.

Allahım! El mudill isminden el Hadi ismine sığınıyoruz. Sen milletimizin ferasetini aç, her birimize ilim, iman ve takva lütfeyle.. Milletimize de erdemli yöneticiler ve adil yönetim, medeniyet ve İslam devleti ihsan eyle.



Bu yazı 2613 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI