Bugun...


Filistinli Cesur Kız Ahed Tamimi serbest!
İsrail ve Hamas arasındaki esir takası anlaşması kapsamında dün 30 Filistinli daha serbest bırakıldı. Serbest bırakılan kişiler arasında 'Filistinli Cesur Kız' olarak bilinen aktivist Ahed Tamimi de vardı.

facebook-paylas
Tarih: 01-12-2023 00:27
Filistinli Cesur Kız Ahed Tamimi serbest!

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık gerekçesiyle Gazze'ye yağdırdığı bombalar iki tarafın ateşkesiyle duruldu. İsrail ve Hamas'ın ateşkes boyunca gerçekleştirdikleri esir takasında Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 61 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 180 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı. 

Dün gerçekleştirilen takasta ise dünyanın 'Filistinli Cesur Kız' olarak tanıdığı Ahed Tamimi, İsrail tarafından serbest bırakılan esirler arasındaydı.

Dünya Tamimi'yi İsrail askerlerine kafa tuttuğu görüntülerle tanıdı. 2015 yılında İsrail güvenlik güçlerinin gözaltına aldığı erkek kardeşini kurtarmaya çalışıyordu. Tamimi, o zaman sadece 14 yaşındaydı.

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes uzadı! Esir takası gerçekleşti: Filistinli Cesur Kız Ahed Tamimi serbest!

Tamini, bu görüntüler sonrası Filistin davasının simgesi "Filisinli Cesur Kız" oldu.

EN SON KASIM AYINDA TUTUKLANMIŞTI

 

Tamimi, 2017'de Eski Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Kudus'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasından sonra başlayan protestolarda da yer aldığında tutuklanmıştı. 8 ay sonra serbest bırakıldı.

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes uzadı! Esir takası gerçekleşti: Filistinli Cesur Kız Ahed Tamimi serbest!

22 yaşındaki Filistinli Cesur Kız, kasım başında yine İsrail askerleri tarafından Yahudi yerleşimcilerin katledilmesi yönünde bir paylaşım yaptığı öne sürülerek tutuklanmıştı.

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes uzadı! Esir takası gerçekleşti: Filistinli Cesur Kız Ahed Tamimi serbest!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki “insani aranın” bitmesine dakikalar kala yaptığı açıklamada bu aranın uzatıldığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, “insani aranın” kaç günlüğüne uzatıldığı bilgisine ise yer verilmedi.

Açıklamada, "Arabulucuların çabaları doğrultusunda esirlerin serbest bırakılmaya devam edilmesi ve çerçeve (mutabakatı) şartlarına uygun olarak operasyonlara ara verme (süreci) devam edecek.” ifadesine yer verildi.

Öte yandan Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, “insani aranın” bir gün uzatılmasına karar verildiği belirtildi.

İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk yapan Katar da “insani aranın” uzatıldığını doğrulayan bir açıklama yaptı.




Kaynak: TGRT



YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
YUKARI