Bugun...


Sezai Karakoç’un Filistin’e Bakışı ve İslam Birliği Düşüncesi
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin düzenlediği ‘Filistin Konuşmaları’ adlı etkinlikte Temel Hazıroğlu, Yüksel Kanar ve Mustafa Yürekli, ‘Sezai Karakoç’un Filistin’e Bakışı ve İslam Birliği Düşüncesi’ni anlatacak.

facebook-paylas
Tarih: 10-11-2023 20:48
Sezai Karakoç’un Filistin’e Bakışı ve İslam Birliği Düşüncesi

TYB İstanbul Şubesi, etkinlikleriyle İstanbul’un önemli kültür merkezlerinden biri haline geldi. Güncel olaylara dair düzenlediği etkinliklerden ‘Filistin Konuşmaları’ ise geniş bakış açıları ve derinlikli yaklaşımları ortaya çıkaran oldukça verimli bir etkinlik.

‘Filistin Konuşmaları’nın bu haftaki konusu, ‘Sezai Karakoç’un Filistin’e Bakışı ve İslam Birliği Düşüncesi’.

7 Ekim Aksa Tufanı harekatında İsrail’in Gazze soykırımından sonra Filistin meselesi dünya gündemine geldi. ‘Filistin Konuşmaları’nda, İslam dünyası, Filistin Meselesi ve İslam birliği konularında özgün düşünceleriyle tanınan rahmetli üstadımız Sezai Karakoç’u yazar Temel Hazıroğlu, yazar Yüksel Kanar ve Haber 7 yazarı Mustafa Yürekli anlatacak.

Konuşmacılardan Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Derneği Başkanı Mustafa Yürekli, ‘Yakın tarihe Sezai Karakoç’un Diriliş perspektifinden bakmak bugün büyük bir ihtiyaç. Dünya, İsrail’in soykırımını sessiz bir şekilde izliyor. İslam aleminin eli kolu bağlı. Diriliş görüşünü ve kurtuluş programını konuşmanın tam vakti.’ dedi.

TYB İstanbul Şubesi’nin ‘Filistin Konuşmaları’nda ‘Sezai Karakoç’un Filistin’e Bakışı ve İslam Birliği Düşüncesi’ni gündeme taşıması bu büyük ihtiyacı karşılayacak.

 

Tarih:

11 Kasım 2023, Cumartesi

 

Saat:

14:00

 

İletişim;

0212 527 75 18

Yer:

TYB İstanbul Şubesi

Kızlarağa Mederesesi,

Divan Yolu Cd. No:6,  

Sultan Ahmet / İstanbul




Kaynak: Ulu Kanal



YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
YUKARI