Bugun...
2015 Arafat Vakfe Duası

facebook-paylas
Tarih: 16-10-2015 22:29




24 Eyl 2015 tarihinde yayınlandı

Ey arzı ve arşı, doğuyu ve batıyı, insanlığı ve tüm mahlûkatı yoktan var eden, bizleri varlığından ve birliğinden haberdar eden, sevgisiyle gönlümüzü bahtiyar eden Yüce Rabbimiz!
Ey kâinatın hâkimi, mülkün sahibi, ihsan ve ikramı sonsuz, şefkat ve merhameti sınırsız, hikmet ve adaleti eşsiz, cümle mevcûdâtın esmâ-i hüsnâsını tesbih ettiği Hâlık-ı Yezdânımız!
Ey kullarını evine davet eden, bizleri misafirleri arasına kabul buyuran, peygamberlerinin hatıralarını adım adım izlemeyi, Son Peygamber’in dilinden Veda Hutbesini bir daha dinlemeyi bizlere lütfeden Yüce Rabbimiz!
Ey bu mübarek ayda, günahların hazan misali döküldüğü bu mübarek Arefe gününde, duaların geri çevrilmediği bu mübarek Arafat meydanında bizleri vakfede buluşturan Yüce Mevlâmız! 
Biz zayıf, hakir, pür-taksir kulların, hakkıyla ifade etmekten aciz kaldığımız hamdimizi, senâmızı, şükrümüzü, duamızı, tevbemizi, niyazımızı sana yöneltiyoruz. Sen kabul eyle Allah’ım!
Âlemlere rahmet, şahit, müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdiğin, güzel ahlakıyla bütün insanlığa önder ve rehber kıldığın, başımızın tacı, gönlümüzün siracı, Fahr-i Kainat Efendimiz Muhammed Mustafa (sas) başta olmak üzere bütün Peygamberan-ı İzam Hazeratına, bâ husus Âdem, İbrahim ve İsmail aleyhisselamlara sayısız salat ve selam ediyoruz. Muazzez ruhlarını bizlerden haberdar eyle Allah’ım!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez - Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği




Bu video 1877 defa izlenmiştir.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YUKARI