Bugun...
ERDOĞAN'NIN TARİHE GEÇEN RESMİ


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 06-02-2021 03:07

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pek çok fotoğrafı hafızalara kazınmıştır. Başkan Erdoğan’ın 26 Eylül 2019 tarihinde, Birleşmiş Milletler (BM) 74'üncü Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Filistin davasını bir kez daha cesur sözlerle dünya gündemine taşırken çekilmiş fotoğrafı şüphesiz listenin ilk sırasındadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019 Eylül'ünde BM Genel Kurulu'nda dünya liderlerine hitaben yaptığı konuşmadaki Filistin'e ilişkin tarihi ve cesur sözleri nedeniyle İslam milleti ve Filistinliler son derece müteşekkirdir.   

Erdoğan’ın BM'de dünya liderlerine "1947'den günümüze Filistin topraklarını yansıtan haritayı" göstererek yaptığı tarihi konuşma tarihin şeref levhaları arasına girmiştir. 

BM Genel Kurulunda dünya liderleri karşısında, Filistin'in işgal altındaki toprakları ve Türkiye'nin Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu ifade ettiği konuşması, işgal altındaki Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunan sözleri ve Filistin'in tarihi haritasını göstermesi hem Filistin'de hem de İslam aleminde büyük bir ilgi ve takdirle izlendi.

Erdoğan, bölgeye ilişkin haritaları göstererek şöyle dedi: "Sene 1947, neredeyse burada İsrail yok gibi, tamamı Filistin... Sene 1947 paylaşım planı var ve Filistin küçülüyor, İsrail büyüyor. Geliyorum 1967'ye, 1949'la birlikte İsrail büyüyor, Filistin küçülüyor. Geliyorum bugüne, güncel durum şu an artık adeta Filistin yok, neredeyse tamamına yakını İsrail. İsrail doyuyor mu, hayır doymuyor. İsrail şimdi de kalanını almanın gayreti içerisinde. Peki Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, Birlemiş Milletler'in İsrail ile almış olduğu bunca karar var, bu kararlar uygulamaya geçiyor mu, hayır geçmiyor. Peki o zaman Birlemiş Milletler ne işe yarıyor. O zaman bu çatının altında bizler, aldığımız kararlarla tesirli olamıyorsak adalet nerede temerküz edecek? İşte sıkıntımız burada."

Erdoğan, mevcut İsrail yönetiminin, bu cinayetlerinin yanı sıra Gazze'deki insanlık dışı abluka, yasa dışı yerleşim faaliyetleri, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne yönelik saldırılar gibi eylemleriyle de uluslararası hukukun ötesinde insanlığın tüm değerlerini ayaklar altına aldığını söylemişti.

Böylesi bir konuşma, bu tür uluslararası toplantılarda ilk kez tanık olundu. İslam milleti ve Filistin halkı, İsrail'in 70 yılı aşkın süredir devam eden işgal siyasetini gözler önüne seren ve İsrail’in Filistin vahşeti karşısında sessiz kalan ülkelerin tutumlarını ortaya koyan bu cesur, tarihi konuşmasından dolayı milletimiz büyük gurur duyuyor. Bu fotoğraf, mahşeri vicdanın baş köşesinde asılıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’de yaptığı konuşmayla bir kez daha sadece Türkiye’yi değil İslam ümmetinin tamamını temsil ettiğini ispat etti.

Cumhurbaşkanı’nın konuşması, ümmetin tüm sorunlarını kapsamaktaydı ve gönüllere hitap etmekteydi. Başkan Erdoğan, dünya liderlerine sadece Türkiye'nin sorunlarını değil ümmetin davalarını haykırmış oldu. Bu çok büyük bir çıkıştı ve bu liderin ümmetin sorunlarını dert edindiğine dair kanaati ve kendisine olan güveni arttırıyor. Allah yar ve yardımcısı olsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başta Kudüs ve Filistin davası olmak üzere ümmetin davasını savundu. Erdoğan, ümmetin kutsal davasını savunarak büyük bir şeref ve onura nail olmuştur. O ümmetin derdini göğsünde taşıdığını bir kez daha ifade etmiştir. 



Bu yazı 2115 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI