Bugun...
HURDA PARTİLER ÖZELEŞTİRİ VE YENİDEN YAPILANMA


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 05-11-2015 14:24

                                                                                                              "Şeriatın kestiği parmak acımaz.."

1 Kasım seçimine katılan, oy pusulasında aynı boyda, yan yana gördüğümüz, birbirinden ilginç amblemleri olan siyasi partileri tek tek htırlayarak ziyaret ediyorum.

Cümle partilere geçmiş olsun.

1 Kasım seçimleri, seçime giren AK Partinin dışındaki partileri hurdaya dönüştürdü. Siyaset dünyasının en hurda partisi kuşkusuz CHP'dir. Emin olun ki HDP en kısa sürede CHP'nin yerine hazırlanan partidir, en genci olmasına rağmen şimdiden hurdalaşmıştır. MHP'nin CHP'den farkı, 9 ışık ki artık lazer ışığı hayali de bitti, 6 oktan üç atımlık fazladır. 

Siyasi partilerin yönetimleri olağanüstü gündemle toplanıp bir özeleştiri yapmak ve yeniden yapılanmaya kolları sıvamak zorundalar..

Özeleştiri, ülkemizde siyasi partilerin zorlandığı bir etkinliktir.

Bu yüzden özeleştiriye ilişkin bir tespitimi burada paylaşmak isterim:

Her özeleştiri aslında bir eleştiri olmak zorundadır.

Çünkü özeleştiri özünde bir sorunun nedenlerini araştırmak ve ortaya çıkarmaktır; eleştiri konusu olan kişiler değil; anlayışlar, yöntemler, ilkeler, kavramlar, genellemelerdir ve öyle olmalıdır. Bizlerin kişilerle sorunu olmaz.

Özeleştiri bir günah çıkarma ayini değildir.

O halde, genellikle kişilere yönelik bir suçlama veya günah çıkarma ayini gibi anlaşılabilen “özeleştiri” sözü yerine, “nedenlerin ortaya çıkarılması ve o nedenleri ortadan kaldıracak değişikliklerin yapılması” gibi bir ifadeyi kullanmak, çok daha doğru olacaktır.

Bir öz eleştiri ve yeniden yapılanmayı başarabilenler siyasi hayatımızda kalacak, bunu başaramayanlar siyasi parti mezarlığını boylayacak.. 



Bu yazı 1470 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI