Bugun...
NAMAZ HER GÜN NEDEN BİR VAKİT DEĞİL BEŞ VAKİT KILINIR?


Mustafa Yürekli
 
 

facebook-paylas
Tarih: 29-03-2021 19:34

İnsan bedeni ve bütün organlar kalbin emrindedir; kalp, insanın karar organıdır, yönetim merkezidir.. Uygulamaya konulan karar anlamındaki niyet kalple yapılır.

Salih kişi, ilim irfan merkezi akl-ı selime uyar, hep salih amel işler. Allah'ın razı olduğu kararları alamayan ölü kalp sahibi, nefse uyar, fitne fesada düşer, ibadet edemez; kabul olacak namaz kılamaz, oruç tutamaz ve zekat veremez.

Salihin namazı miraç olduğundan, imandan ihsan makamına sıçramıştır; ibadet ve amelde azamete yönelir, ruhsattan, şüpheli amelden uzak durur.. Fasık ise iyice cehalet ve gafelet gömülür, Allah'a isyandan kurtaramaz kendini..

Kalbin sağlıklı olmaması demek, iman ve takva olarak tezahür eden akıl selametinden yoksun kalmaktır, iyilikten kötülüğe sapmaktır, kalbin kararları bozulduğundan haram işlemenin kolay ve zevkli olmasıdır. Kalb hasta olunca, ibadet yapmak güç olur.

Kalb hastalığının birinci ilacı, tövbe ve istiğfardır. Tövbenin kabul olması için, günahı terk etmek ve ibadet yapmak lazımdır. Kalb hastalığının ilacı olan tövbenin kabul olması için, en faydalı ibadet, namaz kılmaktır.

Her gün bir kerre namaz kılmak, çok kolaydır. Her gün beş kerre namaz kılmak, kalbi hasta olanlara güç gelir. Hâlbuki, namaz çok kılınırsa, namaz aralarında alınan kararlarda ihlas korunacağından kalbde Allah sevgisi hasıl olur. İbadetlere devam edenler, kararlarında ihlası koruyabilirse, zamanla kalbini Allah sevgisi doldurur.

Saadetlerin en büyüğü, her kararda Allahın rızasını arayacak kadar, ihlaslı kalma çabası güdecek kadar kalbe Allah sevgisini yerleştirmaktir. Dünya işlerine kendini kaptırıp kararlarında Allah'ın rızasını gözetemez olanların ve geçici olan dünya nimetlerine ve lezzetlerine yanlış yoldan kavuşmayı düşünenlerin kalblerinde Allah sevgisi kalmaz.

İnsanı bu felaketten kurtaran en kuvvetli ilaç, Kelime-i Tevhit okumaktır. Bunun için, Allahü Teâlâ, sonsuz merhametinden dolayı, her gün bir vakit değil, beş vakit namaz kılmayı emir buyurmuştur. Allahü Teâlânın bu emri, insanlara sıkıntı vermek için değil, onları kalb hastalığından kurtarmak içindir.

Beş vakit namaz, Muhabetullah'ın nizamiye kapısıdır. Ruh sağlığı, akıl ve kalb sağlığı namaz ile korunur..



Bu yazı 4988 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI