Bugun...
ORTAK ŞUUR VE GÖNÜL DÜNYASINDAN AÇILAN TAHIL KORİDORU


Necip Yılmaz
 
 

facebook-paylas
Tarih: 04-08-2022 15:33

Türkiye, tahıl koridoru antlaşmasına öncülük yaparak tarihinin en önemli diplomatik başarısını gösterdi.

Ancak ideolojik kamplaşma kimi çevrelerin bu hadiseyi görmezden gelmelerine neden oldu. Dahası bölünmüşlük tarihi antlaşmanın bütün boyutlarıyla kavranılmasını zorlaştırdı.

Bu antlaşma dış dünyada büyük yankılar uyandırdı. Ülkemizin olumlu algısında konunun uzmanı Yaycı'nın ifadesiyle çarpan etkisi yaptı. Onlarca yıldır harcanan ülkeyi tanıtma fonlarının belki de 1000 misli daha fazla olumlu algısına katkı sağladı. İyi, güzel, doğru her zaman her yerde herkes için iyi, doğru ve güzeldir.

Böylesine tartışma konusu olamayacak konulardaki başarıyı görmemek, görememek, onu hayata geçirenleri tebrik edememek, üstelik bir de eleştirmek herhalde insan zihninin kavraması zor bir durumdur. Milletler kıvançta ve tasada bir ve bütün olabilirlerse varlıklarını sürdürebilirler.

Düşünceler, bakış açıları farklı farklıdır. Böyle olması da tabiidir. Tartışma konusu olamayacak konularda geri durmak, uluslararası düzeydeki bir başarıyı görmezden gelmek daha sonra gelenlerin motivasyonunu etkileyecek bir durumdur.

Geçmişte nice şair, yazar ve düşünür çok farklı fikirleri savunsalar bile gerektiğinde bir araya gelebilmişler, aynı dergide yazabilmişler, ülkenin içinde bulunduğu zor koşullarda hep birlikte engellere karşı seslerini yükseltebilmişlerdir.

Günümüzdeki koşulların daha elverişli olmasına rağmen ortak şuurun giderek ivme kaybetmesi geleceğimiz adına tedirgin olmamız gerek bir durumdur. Çünkü sonuçta herkes bu vatanın bir ferdidir ve o da bu olumlu durumdan istifade etmektedir. Bu anlamda birlik ve bütünlüğümüz için daha gayretli olmalı ve ortak şuuru canlandıracak etkin faaliyetler yapılmalıdır. Bu antlaşmanın tahıl konusunda olması ise, kitleler üzerindeki etkisini onlarca kat artırmıştır.

Bu vesileyle tahıl koridoru açılmasına öncülük eden, vesile olan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a en kalbî duygularla şükranlarımı arzeder; bütün yöneticilerimizin, iki yüz yıldır içine düşürüldüğümüz aşağılık kompleksinden gerçek manada kurtulabilmemiz için daha nice küresel ölçekte faaliyetleri hayata geçirmede öncü olabilmelerini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.



Bu yazı 3537 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI