Bugun...
ÜSTAD SEZAİ KARAKOÇ'A CENAB-I HAK'TAN RAHMET NİYAZ EDERİM


Necip Yılmaz
 
 

facebook-paylas
Tarih: 17-11-2022 18:12
Üstad Sezai Karakoç'un aramızdan ayrılışının üzerinden bir yıl geçti. Demek zaman böyle geçiyor. Sanki asırlar geçmiş gibi geliyor bana. Daha önce karlı bir günde mezarını ziyaret edişimde duygularımı şöyle dile getirmiştim:
Nice zamandır
Bir asır mı oldu Üstadım?
Tebessümünü görmeyeli
Havadisin ardındaki esrarı
Senden dinlemeyeli
Yıllarca haykırdın tek başına
Hakikati, seyl-i hurûşanı
Üzerimize doğrultulan namluları
Kim ne zaman anlayabilir acaba seni?
Gerçek manada düşünürleri anmak onun fikirlerini dile getirmekle olur sanırım. Onca gürültüye rağmen onun esas davasının ne olduğuna işaret edenler maalesef azınlık durumunda. Kitap varlık mücadelemizde köşe taşlarından biridir. Ancak kapitalizm onu da nesneleştirdi ve ortadan kaldırmak için bir gayret içinde. Sezai Karakoç popüler, best-seller kitaplar hakkında şöyle demektedir:
"Best-seller denilen kitle avcısı kitaplara aldanmayınız. Gerçekte, bunlar, kitap değil, kitap-benzeri, kitapsılardır. Bunlar kitap değil, kitaplara kitabelerdir. ... Kitap nerededir? ... Kitap nedir? Ruhulküdüsle yüklü olandır. Ruhulkudüsse kafalardan önce gönüllerde doğar. Ve kitap gönlün açılımı oldu mu, çağları aşan kartal kanatlarına sahip olmuş demektir. ... Kitap Musa'nın asasıdır. Kitapsılarsa büyücü değnekleri. Bu değnekleri zaman sınavında Musa'nın asası yutacaktır. ... Kitapsıların yanık ölü kokusundan, çağımızda, insanlık, neredeyse baygınlık geçirmekte. Ve ancak onu baharın diri soluğuyla kurtaracak olan kitaptır. İnsanlığı kitaba döndürmek: Sorun budur. Kitabın ruhuna döndürmek. Vahye bakıp ilhama kavuşmak; yeni kitapların doğumu buna bağlı. " Çağ ve İlham-II, 197-199.
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.


Bu yazı 4426 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI