Çağımızın büyük mütefekkiri, şair, yazar ve Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç önümüzdeki seçimler için bir bildiri yayınladı. 5 Mart 2019’da yücediriliş.org sitesinde yayınlanan ve önemli mesajlar içeren bu bildirinin tam metni şöyle:
“Ülkemiz yeni bir seçime giriyor. Hayırlı olsun.
Biz, parti olarak, seçime, girme şartları sebebiyle katılamıyoruz. Ancak, partimizden ayrılıp bağımsız olarak seçime girecek olan arkadaşımız Lütfü Yılmaz, İstanbul’dan, ve N. Ercan Tortop arkadaşımız Eskişehir’den, Büyükşehir Belediye başkanlıklarına aday olduklarından kendilerine halkımızın bu seçimde oy vermesini istiyor, umuyor ve bekliyoruz.
Seçim, yerel seçimdir düşüncesiyle oy vermek, kendi başına yeterli olmaz. Toplumla ilgili olaylarda birbirine sımsıkı bağlılık vardır. Bugünü tarihten soyutlayamayız. Olayları sadece akıl ve mantık veya toplumun bugünü açısından değerlendiremeyiz. Olayları tarihî akışı içinde anlamlandırmalı ve hiçbir olayı tek başına düşünmemeliyiz.
Ülkemizin ve milletimizin geleceğini güven altına almak bütün hareketlerinizin temel amacı olmalıdır.
Geleceğimizin güvenliğini sağlama düşünülmeden yapılacak bütün işler risk altında olacaktır. Tarihten misalleri çoktur ve ibret vericidir.
Bir örnek: Osmanlı Devleti, son zamanında, ülkenin birçok yerini demiryolları ile donattı. O zor zamanlarda sıkıntılara katlanarak bu hizmetleri yaptı. Ancak devlet yıkılınca bu demiryollarının çoğu elimizden çıktı, bir kısmı da yabancıların oldu.
Ülkemizi imar etmeliyiz. Şüphesiz bu bizim görevimizdir. Ancak geleceğimizi garantilemeden yapacağımız imarlar, Allah göstermesin, hele bir de bu hizmetlerin uluslararası şirketlere yaptırıldığı da göz önünde tutulursa acıklı bir sonuçla karşılaşabiliriz.
Demek ki, herşey, her çaba dönüp dolaşıp ülkenin geleceğinin sağlanmasına dayanıyor. O olmazsa, bütün emekler boşa gidebilir.
Bunun için, ülkenin geleceği her zaman birinci gündemdir. İsterse seçim yerel seçim olsun.
Bu seçimde de oy verirken geleceğimizin güvenliği açısından hareket etmeliyiz.
Ne yazık ki, muhalefetiyle iktidarıyla seçime giren partiler, daha çok, bugüne odaklanmışlardır. Tarihî olayları unutup, ulus devlet olmanın zaaflarını hesaba katmadan, sanki gelecek tam güven altındaymış gibi hareket ediyorlar. Oysa, çağımızda, ulus devletlerin güvenliği oldukça zayıflamıştır. Belli ve büyük bir güce ermemiş devletler, ülkeler tâbi olmaya mahkûm gibi görünüyor.
Bugün, ABD, Rusya, Çin, Hindistan ve Avrupa Birliği dışındaki devletler, her an istilâya, saldırıya, baskıya, ekonomik-siyasi ve hatta silâhlı müdahelelere mâruz kalabilir. Örnekleri ortadadır.
İslâm ülkeleri, altmış yıldır söylediğimiz üzere, birliklerini kurmadıkları için, bugün, bu tehlikeyle karşı karşıyadırlar. Asıl “beka sorunu” budur.
Mısır, Pâkistan, İran, Suudi Arabistan ve benzerleri irili ufaklı İslâm ülkelerinin herbiri, bir batı ülkesi veya doğu ülkesi ile ilişki kurarak ayakta kalacağını sanıyor. Heyhat ki bu bir seraptır.
Ülkemiz de, ne yazık ki, bu durumun dışında değildir.
Onun için, diyoruz ki, bu seçimde muhalefetiyle iktidarıyla seçime giren partilere oy verirseniz, âdeta geçmişe, bir “son”a oy vermiş olacaksınız. Oysa geleceğe oy vermek istiyorsanız, “Diriliş”e oy vermeniz gerekir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Lütfü Yılmaz’a ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı N. Ercan Tortop’a oy verirseniz, bir “son”a değil, bir “başlangıc”a oy vermiş olacaksınız.
Yani geleceğe, dirilişe…
Selâmlar ve Başarılar.
Yüce Diriliş Partisi
Genel Başkanı
A. Sezai Karakoç
Kaynak: http://yucedirilis.org.tr/secim-icin/


PROF.DR. OSMAN ÇAKMAK: Gazze’den Epstein’a Büyük Uyanış..
MUHAMMED VEFA YÜREKLİ: Pedofili ağını çökmekten kurtaran Der..
DOÇ.DR. ALTUĞ GÜNAL: Türkiye'nin Ege'de NAVTEX hamle..
PROF.DR. TALHA KÖSE: Afrika'nın stratejik yükselişi ve T..
DR. MUHAMMED ERSİN TOY: Bir dezenformasyon üretim merkezi ol..
MUSTAFA YÜREKLİ: Günümüz İslam Dünyası / 1. Asya’daki Müslüm..
SELAHADDİN EŞ ÇAKIRGİL: Amerika Kafkasya’ya çöreklendi..
MUHAMMET VEFA YÜREKLİ: Atlantik'te kriz NATO’yu parçalar..
Huşu Ne Demektir? Huşu Nasıl Olur?
Şara duyurdu: Suriye'nin kuzeydoğusunda ateşkes imzaland..
MUSTAFA YÜREKLİ: Enerji kaynakları, dünya sistemi ve Ortadoğ..
Türk Kahvesi - Dr. Mehmet Genç
NİZAMETTİN YILDIZ - SOHBET
İSLAM SİYASET DÜŞÜNCESİNDE İBN'ÜL MUKAFFA - YÜKSEL KANAR
İSLAM SİYASET DÜŞÜNCESİNDE HZ. ALİ - YÜKSEL KANAR
MUSTAFA YÜREKLİ - ADINI SÖYLEYEMEDİĞİM ÇİÇEK
Görmez'in İran'daki Vahdet Konuşması
Görmez'in Sultanahmet Hutbesi
15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDE HALKIN DEVLETE SAHİP ÇIKIŞI
SEZAİ KARAKOÇUN KİTAPLARI
ÖMER NASUHİ BİLMEN' 27 MAYIS CUNTASINA EYVALLAH ETMEDİ
MEHMET AKİF'İN VEFATINDAN ÖNCEKİ SON FOTOĞRAFLARI
Ayetler
2015'de Aramızdan Ayrılanlar
NECİP FAZIL KISAKÜREK FİLM AFİŞLERİ 