Bugun...
BİR İLİM VE STRATEJİ İNSANI PROF. DR. RAŞİT KÜÇÜK


Prof.Dr. Ömer Özyılmaz
 
 

facebook-paylas
Tarih: 27-11-2022 19:10

Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü’nden Hocamız, Değerli bilim ve strateji insanı Prof. Dr. Raşit Küçük Bey, Hakk’ın rahmetine kavuştu, Salı Günü de coşkulu bir cemaatin duaları eşliğinde defnedildi.

Genç yaşta öğretmen olarak atandığı Erzurum İmam Hatip lisesinde ve daha sonra Erz. Yüksek İslam Enstitüsünde yıllarca ciddi hizmetler vermiş, okulların düzeylerini daha da yükseltmiştir. Daha sonra da Marmara İlahiyatta ve çeşitli mevkilerde çok güzel hizmetler vermiştir.
 
Her şeyden önce Raşit Küçük Bey, bir dünya nizamı ve ümmeti yetiştiren bir sistem olarak İSLAM’a bakardı. Onun için İslam’ın ülkemizde ve yeryüzünde en etkin olması gerektiğine yürekten inanır, onun için çalışır ve öğrencilerini de ona göre hazırlardı.
 
Bir öğretmen ve öğretim üyesi olarak Çok verimli ve yararlı geçen derslerinin yanında, öğrencilerle yakından ilgilenip onların kişilikli ve İslami kimlikli birer insan olarak daha ileri düzeyde yetişmelerini sağlamaya çalışırdı.
 
Özellikle 1970’li yıllarda öğrenci olaylarının yoğun olduğu dönemde, Erzurum’da ilme ve irfana yönlendirdiği MTTB’nin hem hocası hem de stratejisti olmuştur. O dönemde ve sonrasında yetiştirdiği öğrencileri bugün İlim dünyasında, iş dünyası bürokrasi ve siyasette yıldızlaşmışlardır.
 
Kendisini ilme vermiş, özellikle Hadis alanında ‘rüsuh düzeyinde’ ilim ve irfan ehli bir Alim olmuş insandır. Çok muttaki ve ihlaslı bir zat idi. Bunların yanında Ülkemizdeki Yerli ve milli Hareketin ve dünya Müslümanlarının ‘İslamı etkin kılma mücadelesinin’ yakından takipçisi ve ve çeşitli açılardan strateji geliştirme uzmanıydı.
 
Kendisi bu fani dünyadan ayrıldı ama yazmış olduğu eserleri, yetiştirmiş olduğu öğrencileri, ülkemiz ve yeryüzündeki İslami faaliyetler devam ettiği müddetçe defterinin kapanmayacağıma yürekten inanıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet, makamı ali olsun. Ümmetin başı sağolsun.


Bu yazı 3425 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI