Bugun...
ÜLKEMİZDEKİ İSLAMİ DUYARLIKLI ENTELEKTÜELLERE ÇAĞRIMDIR


Prof.Dr. Ömer Özyılmaz
 
 

facebook-paylas
Tarih: 04-01-2026 00:41
Ülkemizdeki bilim insanı, akademisyen, yazar ve düşünürlere şunu arz ederim ki,
Mekke ve Medine dönemleri Hz. Peygamber (as)’ın öncülüğünde ilk aşamada İslam’ın anlaşılması, zihinlere ve gönüllere nakşedilmesi; sonra da bütün yönleriyle hayatla buluşturulması ve en etkin olarak hayatı düzenlemesinin simgesidir.
İslami anlayışta bu dönemler bir defa yaşanıp, olmuş-bitmiş dönemler olarak görülmez.
O dönemleri, İslam’ın anlaşılması, zihinlere ve gönüllere nakşedilmesi; yeniden hayatla buluşturulması, hayatın tamamında en etkin kılmak üzere yola çıkan İslam erleri ve erenlerinin örnek alıp yaşayacakları bir süreç ya da geçecekleri bir köprü olarak görmek gerekir. Sonra o dönemlerin esas alınarak yaşanacak toparlanma ve rönesans dönemleri sonra da medeniyet devresi gelecektir.
Bu münbit döngü, kıyamete kadar daim olacaktır.
Ülkemizde son 60-70 yılda o ilk dönemler belli ölçüde de olsa yaşandı. Ancak o dönemler esas alınarak toparlanma ve rönesans devresine geçme fikri henüz toplumumuzda oluşmadı.
Şu an ülkemizde bir kırılma noktasına gelmiş durumdayız. Eğer Mekke-Medine dönemleri ve çağın doğru bilgileri esas alınarak bir toparlanma ve rönesans devrini başlatabilirsek II. İslam Medeniyeti hedefine yönelik yürüyüşümüz başlamış olacaktır. Aksi halde son 50-60 yıllık dönemlerde yapılan çalışmalar unutulmaya yüz tutacak; belki baz geçilecek, bozulma ve çürüme kaçınılmaz olacaktır. Durumu tekrar ittılaınıza arz ediyorum.


Bu yazı 212 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI