Bugun...


DOÇ.DR. MUHAMMET SANİ ADIGÜZEL: Ömer Ziya Belviranlı'ya Allah hayırlı ömürler versin
Cağaloğlu’nun kıdemli yayıncılarından Marifet Yayınları sahibi, gönül ve kültür adamı Ömer Ziya Belviranlı için dostları bir vefa toplantısı düzenledi.

facebook-paylas
Tarih: 27-01-2024 10:37
DOÇ.DR. MUHAMMET SANİ ADIGÜZEL: Ömer Ziya Belviranlı'ya Allah hayırlı ömürler versin

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın yönetim kuruluna teklifiyle "Yazar Meclisi" olarak yapılagelen toplantılara ilaveten bu dönemde adı "Vefa Meclisi" olan faaliyetler serisi başlatıldı. Vefa Meclisi’nde kültürümüze medeniyetimize hizmet etmiş öncü şahsiyetler ağırlanacak. Yayıncı Ömer Ziya Belviranlı için kurulan Vefa Meclisi’ne yayın ve fikir dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı. Mahmut Bıyıklı veciz bir konuşmayla meclisi açtı.

Vefa Meclisi’nin girişinde TYB İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi  Mustafa Nadir Önay, Ziya Belviranlı’nın hayatından ve yayıncılık geçmişinden kesitler sundu. Zor zamanlarda çıkardığı dergileri kitapları gösterdi. Daha sonra sırasıyla Belviranlı’yı yıllardır tanıyan dostları anılarını paylaştı. Bütün dostları Belviranlı’nın hayatının tamamında İslam’a adanmış olduğunun altını çizdi.

Programda bir konuşma yapan Doç.Dr. Muhammet Sani Adıgüzel, Vefa Meclis’inde bulunan Ömer Ziya Belviranlı’ya Ziya Paşa'dan beyit okuyarak dua etti:

"Ziya Paşa'nın Terkib-i Bend'inde "Ziya" kelimesi geçen bir beyit var. Bu beyit isminin içinde "Ziya" geçen, daha doğrusu bir ismi de "Ziya" olan, Ömer Ziya Belviranlı için de okunabilir:

"Erbâb-ı kemâli çekemez nâkıs olanlar;

Rencîde olur dîde-i huffâş ziyâdan."

Ziya Ağabey'in ismini ben ilk "Yeniden Millî Mücadele Mecmuası"nda gördüm. Hâlâ iki cilt hâlinde sakladığım bu mecmualar gerçekten ziyası yarasaların gözlerini rahatsız edecek türdendi. Varsın yarasaların gözleri rahatsız olsun gözlerimin ışığı olan bu mecmuaları ben hâlâ zaman zaman okurum.

Ziya Ağabey'e bir Ziya da Adana'da var dedim: Ziya Yürekli. Elbette bilmeyenler için hatırlatılabilir. Terkib-i Bend'in yazarı Ziya Paşa'nın kabri Adana'dadır. İçimizde olan Ziya Ağabey'e Allah hayırlı ömürler versin, ahirete irtihal Ziya Paşa'ya ve benim Adana İmam Hatip Lisesinden hocam olan Ziya Yürekli'ye Allah rahmet eylesin. "

Vefa Meclisi’nde Ömer Ziya Belviranlı da kısa bir konuşma yaparak dostlarına ve TYB İstanbul yönetimine teşekkür etti. Ömrünün en güzel günlerinden birini yaşadığını belirterek yapılan konuşmalardaki iltifatların dua yerine geçmesini temenni ediyorum dedi.




Kaynak: Ulu Kanal



YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
YUKARI