Bugun...


Türkiye ve Pakistan seçimleri İslam aleminin kaderini belirleyecek..
Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Derneği Başkanı Mustafa Yürekli, 2023 yılında İslam aleminden üç ülkede seçim yapıldığını hatırlattı ve 'Türkiye ve Pakistan seçimleri İslam aleminin kaderini belirleyecek..' dedi. Haber 7'deki köşesinde yayınlanan 'Alp Arslan Romen Diyojen savaşı' başlıklı o yazıyı siz okuyucularımıza sunuyoruz..

facebook-paylas
Tarih: 25-05-2023 17:12
Türkiye ve Pakistan seçimleri İslam aleminin kaderini belirleyecek..

Üç asırdır Türkiye’de savaş, milli irade ile Batılı dünya güçleri ve işbirlikçileri arasındadır. Emperyalizm, Türkiye’yi kendi haline bırakmaz ve direnişi ezer.

Yüzyıldır milletimiz Hıristiyanlaştırma amacıyla Batılılaşma denilen toplum mühendisliğine maruz kaldı. Bu nedenle Türkiye’de her seçim Malazgirt Meydan Muharebesi olmaktadır. Her seçim, Alp Arslan Romen Diyojen savaşı olmaktadır.

Malazgirt Meydan Savaşı, 26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu hükümdarı Alp Arslan ile Bizans hükümdarı Romen Diyojen arasında gerçekleşen muharebedir. Alp Arslan'ın kesin zaferi ile sonuçlanan bu savaş, "Türklere Anadolu'nun kapılarını sonsuza dek açan son savaş" olarak bilinir.

Seçimleri Alp Arslan Romen Diyojen savaşı haline getiren özellik ise seçeneklerin Batıya bağımlılık ile bağımsızlık oluşudur. Batıcılarla her seçimde ölümüne savaşılmıştır.

ÜÇ SEÇİM

Küresel iletişim ağında emperyalistlerin elindeki medya organları yılbaşından beri 2023 yılında üç büyük ve önemli seçim olacağını dünya kamuoyuna devamlı hatırlatıp durmaktadır. Bu üç seçimin ortak özelliği, üçünün de Müslüman halkların büyük bir ekseriyet halinde yaşadıkları coğrafyalarda yapılacak olmasıydı.

Bu seçim yapılacak üç ülkenin biri, Afrika'da, 225 milyonla, en yüksek nüfusuna ve en güçlü ekonomisine sahip Nijerya’dır. İkinci seçim yapılacak ülke, Asya'da, bir nükleer güç sahibi olmasıyla ayrı bir özelliği olan 220 milyon nüfuslu Pakistan’dır.  Üçüncü seçim yapılacak ülke, 90 milyona yakın nüfusuyla Asya, Afrika ve Avrupa kıtaları arasında köprü olan, İslam alemine öncülük eden Türkiye’dir.  

Yüzde 70'inden fazlası Müslüman olan Nijerya’ya özellikle hayat pahalılığı ve işsizlikten bunalan kitleleri cezbetmek için, emperyalist Batı'nın yaldızlayıp sunduğu isim, Peter Obi isimli bir Katolik işadamıydı. Müslümanlardan da Ahmed Tinubu ve Atiku Ebû Bekr iki güçlü  cumhurbaşkanı adayıydı.  Böylece Müslümanların oyları bölünecek, Peter Obi cumhurbaşkanı seçilecekti. Neyse ki 25 Şubat günü yapılan seçimde o hesaplar tutmadı, seçimi Ahmed Tinubu kazandı..   

TÜRKİYE’DEKİ 2023 SEÇİMİ

Nijerya, Türkiye ve Pakistan seçimleri dünya gündeminden hiç düşmüyor.

Pakistan seçimi, 2024 girmeden yapılacak ama henüz tarihi net olarak belli değil. Türkiye seçimlerinin ise sonuna geldik.

Emperyalist Batılı dünya güçleri, Nijerya'dan sonra, bir de Türkiye'de yenik çıkmak istemiyor.

Dünya güçleri, 300 yıldır ezip sömürdükleri  İslam coğrafyasında yeni bir gücün yükselmesini istemiyor.  

Anadolu coğrafyası, 300 yıllık Selçuklu, 600 küsur yıllık Osmanlı döneminden beri İslam coğrafyasının merkezi; Türkiye, jeo-politik ve stratejik açıdan önemli..

Amerikan Başkanı Joe Biden, 3 yıl önce açıkça Türkiye'de Erdoğan'ın, içerdeki muhalefetle işbirliği yaparak, iktidardan, demokratik yolla uzaklaştırılması gerektiğini, çünkü onun Amerika'nın siyasetlerine aykırı hareket ettiğini' söylememiş miydi? Taraflar belli.

Dolayısıyla Türkiye’de demokrasi yerleştikçe ve demokratik kültür geliştikçe siyasi pozisyonlar, Batıcılar ve bağımsızlığı savunan milli siyaset daha da belli oluyor.

ROMEN DİYOJEN ROLÜ

Hiç şüpheniz olmasın 2023 seçimleri, Alp Arslan Romen Diyojen savaşı..

Doğu Akdeniz, Afrika, Balkanlar, Kafkaslar ve hele İran ve Suriye'de, Rusya -Ukrayna Savaşı'nda, iki tarafın da itimat ettiği, iki tarafla da konuşabilen ve iki tarafın yanlışlarını da taraflara açıkça söyleyebilen dikleşmeden, dik duruşlu bir Erdoğan Türkiyesi'ni yenilgiye uğratmak için; Amerika, NATO ve AB dünya sistemine tehdit oluşturan Erdoğan'a karşı yerli işbirlikçilerini devreye sokuyor, entrikalar çeviriyor.

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminin niçin dünya çapında sonuçları olacağı ortada.. Amerika, AB ve NATO güçlerinin seçim kazanmasını umutla bekledikleri Kılıçdaroğlu'nun bazı sözlerine de kısaca değinmekte fayda var. Diyojen rolü oynayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun politik söylemine bakar mısınız? Devamlı NATO ve Batı vurgusu yapmaktadır. Rusya-Ukrayna Savaşı'nda, iki taraf arasında bir denge unsuru olmaya çalışan Erdoğan siyasetini terk edip Ukrayna'nın yanında yer alacaklarını açıklamıştır. Suriye, kendisiyle ortak sınırları olmayan Amerika, İran ve Rusya arasında fiilen bölünmüş iken, Türkiye'nin 400 yıllık bir geçmiş beraberliği ve 900 km.'dan fazla bir ortak sınırı ve sınırın öte tarafında da Türkiye için tehdit teşkil eden PKK ve uzantısı terör mekanizmalarının bulunmasına göz yumarak, Suriye'den çekileceklerine dair açıklamalar yapmakta..

Kılıçdaroğlu, bir başka Diyojen olan Bülent Ecevit'i idol olarak edindiğini defalarca belirtti. Ecevit’in yolundan da gidiyor: Ecevit, 1977 sonunda, siyasî hayatında bir 'utanç tabelâsı' halinde duran ve Adalet Partisi'nden 11 milletvekilini satın alıp, herbirisine bakanlık vererek, Demirel Hükûmeti'ni düşürdüğü ve başbakan olduğu 'Güneş Motel Rezaleti'ni hatırlatacak şekilde, açıktan açığa  6-7'li, hattâ 9'lu masa entrikalarıyla, cumhurbaşkanı seçilmeye çalışıyor..

8 kişiye cumhurbaşkanlığı yardımcılığı makamı vermiş. Millet İttifak’ındaki partilere de güçlerine göre en azından 1 bakanlık vereceğini vaat etmekte..

Kılıçdaroğlu, bir taraftan da, Londra'lı kapitalistlerden ülkeye, 300 milyar dolar 'temiz para' getireceğini açıklıyor. Yurt dışına kaçırıldığını ileri sürdüğü 468 milyar doları ülkeye geri getirmeyi vaat ediyor. O para babaları, bu Kılıçdaroğlu’nu niye bu kadar seviyorsa.

Bakalım Alp Arslan Romen Diyojen savaşına dönüşen 28 Mayıs 2023 ikinci tur cumhurbaşkanı seçimini kim kazanacak? Türkiye bir kez daha Alp Arslan’ın zaferine, Romen Diyojen’in hezimetine mi sahne olacak?  

Alp Arslan Romen Diyojen savaşı demek, Türkiye’nin varoluş mücadelesi demektir.. 

Kaynak:

https://www.haber7.com/yazarlar/mustafa-yurekli/3327569-alp-arslan-romen-diyojen-savasi?fbclid=IwAR3J2MNyo1lTVoPp7QxIHzNKzvarPYzGFDXyUEua84eK3uZKTlPMh7kVdMI




Kaynak: Haber 7



YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
YUKARI